Un profesional sanitario del hospital de campaña administra a una agente de policía la vacuna anticovid. / PLV

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública enviarà des d’aquest divendres la citació per a administrar a partir de la setmana que ve la segona dosi de la vacunació a les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’immunització amb AstraZeneca.

La citació es realitzarà a través de SMS i en ella s’oferirà una segona dosi amb Pfizer. No obstant això, a la persona contactada se li comunicarà com procedir davant la seua decisió de rebutjar aquesta vacuna com a segona dosi. En aqueix cas, tornarà a ser citat per a ser vacunat amb AstraZeneca.

Aquest procediment està alineat amb l’acord aconseguit per la Comissió de Salut Pública que va decidir administrar Pfizer com segona dosi. Així com també la decisió adoptada per el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que, després de consulta amb el Comitè de Bioètica, va acordar que els qui rebutgen la segona dosi amb Pfizer podran ser vacunats amb AstraZeneca.

Es recorda la importància de tenir actualitzats les dades de contacte en la targeta SIP. Aquest tràmit es pot realitzar a través del següent enllaç: consultar ací

El 7 de juny començarà la vacunació al mig centenar d’empreses

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que a partir del 7 de juny donarà començament la immunització contra la COVID-19 de 50.000 treballadors de mig centenar d’empreses en 21 punts de vacunació situats en les seues pròpies seus.

Així ho ha manifestat després de mantenir una reunió amb el president de CEV, Salvador Navarro; la presidenta de la Fundació CEOE, Fátima Báñez; la consellera de Sanitat, Ana Barceló; així com amb representants d’organitzacions sindicals i responsables de les empreses que participen en el procés de vacunació.

En el transcurs de l’acte, el president ha explicat que la col·laboració de les empreses en la immunització dels seus treballadors s’emmarca en l’acord subscrit el mes de març passat entre la Generalitat, la Fundació CEOE i la CEV per a mitigar els efectes adversos derivats de la COVID-19, denominat ‘Pla Sumem. Salut + Economia’.

A més, ha destacat que la Comunitat Valenciana és la primera autonomia a posar en pràctica aquest acord. Això permet «sumar nous aliats» per a «accelerar al màxim» el procés de vacunació massiva com a «pas imprescindible per a la normalització».

Cal destacar que els punts de vacunació, en la primera fase del procés, es troben situats en 21 grans empreses. S’encarregaran d’atendre tant les seues plantilles, com a les d’una trentena de filials i subcontractes.