Los mejores planes para hacer en Año Nuevo en Valencia

(SONIA GARCÍA).- El dia d’Any Nou és ideal per a gaudir de plans en família o amb amics de l’esperit nadalenc que ofereix València. Les botigues estan tancades i les cafeteries i els bars tanquen abans de l’habitual, però existeixen altres alternatives per a aprofitar aquest dia tan especial.

Deixant arrere el 2020 marcat pel coronavirus, l’entrada del 2021 continuarà sent una miqueta diferent. Encara segueixen imposades les restriccions sanitàries. Viatjar fora de la Comunitat Valenciana és una de les restriccions per a evitar la propagació del coronavirus. A més, dins de la pròpia capital valenciana també hi ha altres activitats que s’han suspès a causa de la pandèmia. Enguany no es podrà patinar en la tradicional pista de gel de la Plaça de l’Ajuntament. Tampoc serà possible gaudir de l’oci nocturn a causa de el toc de queda.

No obstant això, hi ha tradicions que sempre romanen malgrat tot. Gaudir d’un passeig sota les llums nadalenques; visitar els pesebres i mercats ambulants; veure l’exposició temporal de la Ciutat de les Arts i les Ciències; pujar a les atraccions de la fira;  anar al cinema, al teatre; recórrer el Bioparc o per contra, passar la vesprada a casa jugant a jocs de taula o veient pel·lícules nadalenques, són alguns dels plans que et proposem.

Mercat nadalenc a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Cuatro regalos de Navidad "made in Valencia" para ayudar a la economía local

La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix multitud de plans. Un d’ells és visitar el mercat nadalenc del Passeig de Boterells a l’aire lliure. Aquest compte amb 15 llocs de menjar i 50 casetes d’artesania. A més, els més xicotets podran divertir-se en la ludoteca musical i amb els tallers participatius.

Temporada de teatre a València

Los mejores planes para hacer en Año Nuevo en Valencia

El dia 1 de gener els teatres de València obrin les seues portes. En el teatre Olympia es representarà ‘Burundanga a les 19.00 hores. Una comèdia sobre sexe, amor, embolic, equívocs i un final feliç. D’altra banda, en el teatre Talía, també a les 19.00 hores podràs assistir aEl Método Grönholm. Una reeixida sàtira representada en més de 60 països sobre el món dels processos de selecció de personal.

Pesebres i arbres de nadal

Los mejores planes para hacer el día de Navidad en ValenciaCada any, en la plaça de la Reina s’instal·la un pesebre a grandària natural. Aquest es podrà visitar fins a 6 de gener. D’altra banda, el tradicional pesebre del Saló de Cristall de l’Ajuntament no obri les seues portes, però es pot veure online.

També està el pesebre de Nuevo Centro. Les figures són a escala menor en comparació amb els esmentats, però conté molts detalls, gran quantitat de figures i molta profunditat. D’aquesta manera, aconsegueix recrear Natzaret amb molt de realisme. Fins i tot la llum canvia simulant les diferents hores del dia i permeten veure el pesebre amb diferents perspectives.

Com tots els anys, es pot veure el tradicional arbre de la plaça de l’Ajuntament. Enguany llueix un faldó de llums diferent i està acompanyat d’un mercat ambulant artesanal. A més, l’arbre de la Plaça de la Reina tampoc mancada enguany.

Amb el fred del Nadal i la fam que pot donar passejar per la ciutat, la millor opció per a berenar és el xocolate amb xurros. Un berenar típic d’aquestes festes que podràs trobar en xocolateries del centre com a Santa Catalina, Fabián o Valor.

Fira d’atraccions

feria de atracciones

La fira d’atraccions torna per Nadal. Això sí, només s’han muntat el 40% de les atraccions i la famosa sénia no ha sigut una d’elles. Amb mesures de seguretat i aforament màxim, serà possible jugar i muntar en les atraccions de la fira en el Port de València. El seu horari avui, i fins al 6 de gener, és d’11.00 a 22.15 hores.

Passeja pel Bioparc i descobreix el seu Poblat de les Haimes

Gaudeix de el Poblat de les Haimes  en el Bioparc. Allí podràs trobar jocs, tallers, pintacaras i espais com «el racó de la Fundació BIOPARC».

Cinema

Anar al cinema el dia d’Any Nou és un dels plans preferits dels valencians. De fet és un dels dies que més taquilla es fa. 4 pel·lícules de cartellera que et recomanem són: El padre, Los Croods, La Última Gran Estafa i El verano que vivimos.

Vesprada a casa de jocs de taula i pel·lícules nadalenques

juegos de mesa

Si ho prefereixes, pots viure l’esperit nadalenc des del sofà de la teua casa. Aquestes són algunes de les millors pel·lícules de la història sobre el Nadal: Solo en casa; Vaya Santa Claus!; The Holiday; Cuento de Navidad; El Grinch; Love Actually o Polar Express.

Enguany, els joguets més venuts estan sent-los jocs de taula i el dia de Nadal és un bon moment per a gaudir de plans de vesprada a casa jugant en família. El Uno; la baralla española; el parchís; el bingo; el Scrabble; el Monopoli o el Risk, són els més habituals. Aprofita per a traure aquells jocs que tingues en l’armari.