Alternativas a las Fallas
Fuente: Turismo Valencia

La suspensió de les Falles per al mes de març deixarà els carrers de València buits, sense possibilitat de celebrar cap esdeveniment. Per això, et proposem dos alternatives per a mantenir les Falles molt presents.

EL MUSEU FALLER

Situat en el Barri de Montolivet. Un espai on gaudir d’aquells ninots que han burlat el foc de la tradicional Cremà. Són els anomenats “ninots indultats”, elegits per votació popular entre les falleres majors de cadascuna de les 800 falles que es planten a València.

En ell s’arrepleguen aquests ninots tant de les falles grans com de la xicotetes. Una invitació a descobrir com es construeixen aquests ninots actualment i al llarg de la història, des dels primers, fets de cera, fins als actuals, de materials ecològics. A més, en ell es poden aprendre els sorprenents canvis en les tècniques de muntatge de les falles, comparar l’evolució gràfica dels cartells que anuncien la festa i contemplar fotografies de falles que han obtingut el primer premi d’unes festes tan tradicionals.

EL MUSEU D’ARTISTES FALLERS

Dins la denominada Ciutat Fallera, aquesta exposició ens submergeix en els oficis dels artistes i artesans fallers. Molts d’ells ancestrals, que no existeixen en cap altre lloc del món i són un referent cultural incomparable. En ell es reuneix les figures que, pel seu valor artístic, han sigut salvades de la tradicional Cremà del 19 de març.

Aquestes figures han sigut triades pels propis artistes del gremi que dóna nom al museu: Gremi d’Artistes Fallers. Una associació professional que manté vius els oficis relacionats amb l’elaboració de les Falles. En definitiva, un apassionant recorregut pel treball de mesos de preparació que són necessaris per a donar vida a la festa de les Falles.