El Sorteo Extraordinario de Navidad ya tiene fecha y hora
Los niños de San Ildefonso sacando las bolas del bombo / EFE

(SONIA GARCÍA).- La crisi de la COVID-19 ha portat molts canvis amb si, però hi ha costums que no es perden. Un any més, els xiquets de Sant Ildefons extrauran les boles del bombo que compondran ‘la Grossa’ i la resta de premis. La Loteria de Nadal se celebra anualment el 22 de desembre en el Teatre Real de Madrid. Enguany cau en dimarts. El sorteig començarà a les 9.00 del matí i té una duració de quatre hores aproximadament.

El president de Loteries i Apostes de l’Estat, Jesús Huerta, ha defensat que l’empresa «no és aliena a la situació que vivim» i ha ressaltat que la Loteria de Nadal d’enguany «se centra en el positiu que cal traure dels moments difícils”.

Per al Sorteig Extraordinari de Nadal estan disponibles un total de 172 milions de dècims. Així, l’emissió consta de 172 sèries de 100.000 números cadascuna. Aquesta emissió aconsegueix els 3.440 milions d’euros, dels quals es reparteix un 70% en premis. És a dir, que el pròxim 22 de desembre el Sorteig de Nadal repartirà 2.408 milions d’euros en premis.

Entre els premis repartits per la Loteria de Nadal destaca, el popularment conegut com a ‘Grossa’ de Nadal, el primer premi, de 400.000 euros al dècim. El segon premi serà de 125.000 euros al dècim i el tercer repartirà 50.000 euros al dècim. L’import del dècim continua sent de 20 euros.

Amb la vinyeta del dècim, Loteries torna a homenatjar la cultura amb la taula central del Tríptic ‘L’Adoració dels Mags’.  Una obra del Bosco situada en el Museu nacional del Prat.

Mesures de seguretat 

Tots els anys és possible assistir i veure en directe el Sorteig Extraordinari de Nadal. Malgrat la crisi provocada pel Covid-19, la Comunitat de Madrid permet l’accés als teatres amb un aforament reduït al 75% i fent ús de màscara. No obstant això, encara no és possible saber si hi haurà públic enguany, ni tampoc les mesures de seguretat que es prendrien en cas d’haver-ho.

En 2019 la Grossa va repartir 680 milions d’euros en 170 sèries, 400.000 euros per cada dècim agraciat. Va tocar a Alcoi, Sant Vicent del Rapeig i Teulada-Moraira. On caurà enguany?