parque central

L’espera ha arribat a la seua fi. La primera fase del Parc Central, l’espai verd que a partir d’ara connectarà els barris de Malilla i Russafa, queda oberta per a tots els valencians des de les 9h d’aquest mateix matí.

Més de 15 anys han fet falta perquè el projecte (o almenys el 40% d’aquest) veja la llum. Va ser en 2003, sota el mandat municipal de la difunta Rita Barberá, quan es va signar el conveni per al soterrament de les vies sortints de l’Estació del Nord, el qual habilitaria la instauració d’un gegantesc parc de 230.000 metres quadrats amb múltiples i diversos espais.

La inauguració oficial de l’espai s’efectuarà aquesta mateixa vesprada, i en ella estaran presents des de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, fins al ministre de Foment, José Luis Ábalos.

L’obertura de portes de hui habilita un espai de més de 100.000 metres quadrats. En ell, més de 1.000 arbres, 85.000 arbustos i 13.000 jardineres acompanyaran a un gran estany per a crear un paisatge bucòlic que dotarà d’un pulmó nou a la ciutat de València.

Dins de les noves dependències hi haurà una zona per a xiquets, amb carrusels, gronxadors o balancins; que coexistiran amb un rocòdrom, un arbre de la ciència, una gran plataforma lliscant i diverses taules de ping pong.

Com a guinda de les obres de reurbanització de la zona, l’Ajuntament també s’ha encarregat de la construcció de prop de 1.300 metres de carril bici per a arribar al parc des de Malilla, Peris i Valero o Russafa. A més, com no podia ser d’una altra manera, la zona oberta hui comptarà amb 26 llocs per a poder deixar les bicis.