Estem en el segon dia del Estat d’Alarma per coronavirus decretat per Pedro Sánchez el dissabte i sembla que el període inicial de 15 dies no serà suficient, així s’ha pronunciat aquest dilluns el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

Este, en declaracions realitzades a RNE i de les quals ens fem ressò a través d’Europa Press, el Ministre ha assegurat que l’estat d’alarma per coronavirus decretat pel Govern s’estendrà més enllà dels 15 dies exigits en la llei. Així ho indica perquè, al seu judici, aquestes dues setmanes no donaran a Espanya la “capacitat per a guanyar la batalla” contra el coronavirus.

Ábalos en aquesta entrevista ha explicat que l’Executiu cercarà fórmules per a “prorrogar aquesta situació” que obliga els ciutadans a romandre a casa excepte per a algunes excepcions per a fer front a l’expansió del coronavirus.

“És evident que no tenim un calendari cert. Si no prenem mesures especialment dures per a frenar la propagació del virus i per tant l’impacte en la salut i la vida… no tindria cap efecte”, ha sostingut en aquesta entrevista.

Respecte a la possible aplicació de mesures addicionals a les ja decretades per a evitar més contagis per coronavirus, ha indicat que això dependrà de la “eficàcia” de les quals ja han sigut adoptades. “Si realment tots som responsables i actuem d’acord amb els requeriments i no frivolitzem, evidentment tindran més efecte”, ha afegit.

Així, el ministre ha insistit que el Govern està “testant l’eficàcia de les mesures de forma continua”, encara que no s’espera que tinguen un impacte immediat. “No crec que en 15 dies estiguem en la capacitat de guanyar aquesta batalla”, ha resolt.

Recordem que ahir el Ministre de Transport compareixia amb els seus homòlegs d’Interior, Fernando Grande-Marlaska; de Sanitat, Salvador Illa; i de Defensa, Margarita Robles; en  una roda de premsa sobre el coronavirus oferida aquest diumenge des del Palau de la Moncloa.