Cuatro barrios de Valencia estrenarán mercadillos ecológicos
Cuatro barrios de Valencia estrenarán mercadillos ecológicos

La ciutat de València comptarà amb quatre mercats ambulants ecològics que es realitzaran de forma setmanal. Aquests mercats comptaran amb un total de 15 i 20 parades cadascun.Els barris que comptaran amb aquest nou servei seran Castellar-l’OliveralBenimacletPla del Remei i Malilla.

Aquesta iniciativa es va aprovar en un ple del Ajuntament de València amb els vots a favor de Compromís i PSPV. Els requisits que hauran de complir els venedors es tracten de vendre productes de proximitat. També es tindran en compte la varietat del producte, o la seua denominació d’origen.

Un altre dels aspectes que es tindran en compte per a aquesta adjudicació seran els factors de risc d’exclusió. L’ajuntament es reserva un total del 10% per a l’adjudicació a col·lectius desfavorits.

Aquests mercats ambulants responen així també a les exigències de Malilla i Castellar-Oliveral. Tots dos barris exigien al consistori aquests mercats per a donar eixida als productes agrícoles de la zona.

Aquesta mesura ha tirat avant malgrat l’oposició de PP i VOX, que acusaven la iniciativa de competència deslleial.  “Parlar de competència deslleial és com dir que les parades de bunyols competeixen amb l’hostaleria”, explicava el regidor d’Agricultura.

Aquests enclavaments se situaran en la carrer Figuereta, en el cas de Castellar-Oliveral. En el barri de Malilla, es trobarà en la carrer Joaquim Benlloch. D’altra banda, el barri de Benimaclet el tindrà en una de les seues places històriques, la plaça de Benimaclet. I per a acabar, en El Remei se situarà en la carrer Martínez Ferrando.