La Comunitat acelerará la vacunación masiva con un envío récord de 400.000 vacunas
Centro de vacunación masiva en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València./EFE

Aquesta setmana es tanca una fase de vacunació. Totes les persones de 70 i 74 anys ja haurien d’haver rebut la burxada. No obstant això, s’han notificat incidències de persones que no han rebut la cita per a vacunar-se, com ha sigut el cas resolt de l’alcalde de València, Joan Ribó.

El grup de població compresa entre els 70 i 74 anys ja ha sigut vacunat del coronavirus. No obstant això, algunes persones no han sigut citades per a vacunar-se. Davant aquesta situació, la Conselleria de Sanitat ha informat sobre les pautes a seguir per a aquests casos.

En aquest sentit, Sanitat ha comunicat que les persones que pertanga a aquest grup i no hagen sigut vacunades, han de contactar amb el seu centre de salut. D’aquesta manera, se’l citarà en breu termini en el seu centre d’Atenció Primària.

Així mateix, Sanitat ha publicat el programa de vacunació en la seua pàgina web per a poder seguir el procés. El pròxim grup a vacunar-se serà el de 59 i 55 anys. Ho faran a partir del dia 17 de maig. Es preveu que durant la primera quinzena de juny tots els majors de 50 anys estiguen inoculats amb almenys una dosi. Pel que respecta al grup d’edat entre 40 i 50 anys, la previsió és començar amb la vacunació a partir de la tercera setmana de juny.

Les embarassades entren en la vacunació

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat l’Estratègia de Vacunació. En la nova actualització, recomana que les dones embarassades o en període de lactància també es vacunen.

Fins al moment, diversos estudis apuntaven a la possibilitat de risc de contraure infeccions. Després de mesos d’incertesa, Sanitat ha conclòs que no hi ha evidències suficients per a determinar que la vacuna perjudica les embarassades. Aquestes dones hauran de vacunar-se dins del seu grup d’edat corresponent. Segons ha informat Sanitat, se’ls inocularà la vacuna de Pfizer i Moderna.