El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha manifestat aquest dimecres que el cens faller ha pujat fins als 89.394 falleres i fallers. És a dir, el cens ha incrementat 709 respecte a 2020, quan es va situar en 88.685 persones. “No és una xifra molt gran, però després d’enguany esperem que això siga una millora”, ha afirmat durant el ple de JCF corresponent al mes de juny.

Queda un mes per a la inauguració de l’Exposició del Ninot 2021 que tindrà lloc en La Base. Així doncs, Galiana ha indicat que els ninots que no van ser arreplegats al març de 2020 estan en Fira València. Per això, JCF s’encarregarà de traslladar-los a la Marina de València.

A més, ha explicat que s’ha comprovat que les falles es troben en perfecte estat. Cal recordar que fa una setmana el regidor va visitar Fira València.

Fallas 2021 | Cómo y cuándo se dispararán las mascletaes y la Nit del Foc
La Plaza del Ayuntamiento durante una mascletá. / Europa Press

ALTRES PUNTS DEL PLE 

Així mateix, el president deJunta Central Falleraha recordat que el dia 18 de juny finalitza el termini de sol·licituds d’ocupació del domini públic per a les Falles 2021.

D’altra banda, ha recalcat que tant l’alcalde, Joan Ribó, com la Mesa de Seguiment han mantingut contactes amb la Conselleria de Sanitat per a agilitar la desescalada als casals. En aquest cas, l’edil diu que s’espera tenir notícies aquesta mateixa setmana.

La JCF ha avançat que en breu s’enviaran les indicacions per als rams de flors de l’Ofrena. Com de les instruccions als fotògrafs. També, s’ha aprovat les normes de l’Ofrena i dels horaris de recollida de premis. Així com les normes d’elecció de les Falleres Majors de València.

Finalment, la delegació de Juvenils ha sol·licitat la col·laboració de les comissions per a proposar possibles iniciatives. Entre elles es troben activitats com scape room, playbacks, futbolí, e-sports i nou concurs de influencers fallers.