Efoiling
Práctica de efoiling a la puesta de sol. / Pinterest

Pensàvem que no es podia fer res més amb una taula surf però ens hem equivocat. Després de l’èxit que va suposar sumar-li una pala amb el paddle surf, ara arriba el moment del motor. L’Efoiling ja està a València, una activitat amb la qual podrem surfear i volar el Mediterrani independentment del vent i les ones.

Per a això només necessitem un ‘efoil’, l’embarcació més xicoteta del món. Es tracta de una taula de surf elèctrica que compta amb una hèlice i que permet desplaçar-se a gran velocitat. El seu control depèn d’un xicotet comandament sense fil, connectat a través de tecnologia bluetooth amb el motor, i des del qual podrem regular la velocitat. Pot aconseguir velocitats de 40 km/h.

D’aquesta manera, podrem viure en un mateix instant l’emoció del surf i l’adrenalina de la velocitat. Qui ho ha provat assegura que és com volar per damunt del mar. Però cura, l’opció de caure’s sempre aquesta ací. L’equilibri, la força i l’habilitat continuen sent necessàries encara que en aquest cas el temps d’aprenentatge requerit és menor.

ON PRACTICAR EFOILING EN LA COMUNITAT

En les costes valencianes ja són diversos els punts en els quals podem gaudir d’aquest nou esport. El més pròxim a la capital està al Perelló. Allí l’escola La Mar de Bé ofereix tant el servei de classes com de lloguer.

A més, també podrem posar a prova el nostre equilibri en Dénia, Oliva i Moraira. En les dues primeres és OlivaSurf Escola de E-Foil qui ofereix el servei; mentre que el la última tant ells com E-foil Moraira ho tenen disponible.

Ja no hi ha excuses, és el moment de posar-se a gaudir en grup i provar el que serà l’esport més ‘instagrameable’ de l’estiu.