El Surforama torna a convertir València en capital del surf i el rocknroll durant els dies 24 i 25 de maig. El festival es renova en la seua setzena edició, fa un pas avant, i s’expandirà a diferents espais i zones de la ciutat com la sala Repvblicca i La Marina de València. Música en directe, vinils vintage i acolorides camises hawaianes prendran durant 48 hores la ciutat en la concentració més important a nivell mundial d’aquest estil musical i de vida d’arrels nord-americanes.

L’esdeveniment reunirà a la sala Repvblicca de 19:30h a 07:00h, a setze bandes nacionals i internacionals, algunes d’elles visitant Europa per primera vegada, que representen el millor de l’escena surf i rocknroll mundial. A més, dihuit pinchadiscos, Paella Party, mercat ambulant de roba i vinils, projeccions, decoració amb temàtica surf i rocknroll, secret xous… i tones de diversió!

DIVENDRES 24 DE MAIG

Les madrilenyes Juanita Banana, convertides en la gran sensació del Surf Frat Rock’n’Roll saxofónico i disbauxat, seran les encarregades d’inaugurar el festival. Els seguiran els californians Frankie and The Witch Fingers dels quals diuen que “Sonen com si Ty Segall haguera muntat una banda amb Jay Reatard i hagueren convidat a Charlie Mootheart a la festa”.

Aqueixa mateixa jornada, comptarà amb el sextet suec original dels 90 The Barwires que es reuneix per a oferir en Surforama un xou en exclusiva on el mestre del surf Mike Barbwire repassarà l’àlbum “Sounds like trouble” i el seu millor llegat musical.

The Wylde Oscars arriben des d’Austràlia amb Jay ”Wylde” Wiseman al capdavant, veterà de l’escena garagera de Sant Diego que va formar aquesta banda de Beat salvatge xopat en Soul i Rhythm n’ Blues d’alt octanaje i que posarà del revés la nit del divendres. Després d’ells, i vinguts des de Barcelona, Mambo Jambo Arkestra, una de les millors bandes instrumentals del planeta amb un espectacle únic en format de Big band de 16 músics. En aquesta primera jornada, els últims a pujar-se a l’escenari seran The Cynics; estatunidencs de Pittsburgh i una de les més importants i poderoses bandes de l’escena de Garage dels anys 80 que tornen per a celebrar el 30 aniversari de l’edició del seu mític disc “Rock’n’Roll”.

DISSABTE 25 DE MAIG

Durango 14 portaran des de Madrid a la Sala Repvblicca un bòlid de rock and roll instrumental en el maleter del qual caben incomptables estils, el seu segell és el surf & roll, però són capaços de portar-te del desert a la discoteca passant pel ska.

Del sud d’Espanya arribaran els malaguenys The Oddballs beneïts pels A-Bones i cosins de Los Chicos, una locomotora de Punk & Roll saxofónico.

Després serà el torn de la banda instrumental mexicana Matorralman que porten a Espanya per primera vegada el seu al·lucinant guateque estel·lar, estereofònic, elegant i cinematogràfic. El relleu el prendran Autoramas, tota una institució del rock’n’roll brasiler liderats des de fa 20 anys pel marcià Gabriel Thomaz i que, amb la seua combinació de guitarres surf amb els sons més espacials de la new wave, els converteix en una banda única en la seua espècie.

Des de Portugal arribaran TT Syndicate, una de les millors bandes del R&B europeu amb nou àlbum sota el braç. I el tancament oficial de Surforama 2019 vindrà de la mà dels estatunidencs The Bomboras, el blegue més incendiari de l’escena surf dels anys 90. Separats des de l’any 2000, els californians es reuneixen per a portar per primera vegada a Europa (i amb data exclusiva en Surforama) la seua recepta instrumental hereua tant de The Astronauts, The Original Surfaris o The Deadly Ones com del garatge, el terror i la serie B.