Tastarròs 2018 es reforça enguany amb una acció “Del Tros al Plat” organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de València dissabte que ve, 14 d’abril, a manera de congrés obert per a mostrar la diversitat de la cultura arrocera valenciana.

En paraules de la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, “l’autenticitat dels nostres arrossos és un rotund motiu per a comptar amb la D.O. Arròs de València en l’ambiciós programa turístic i gastronòmic ‘Del Tros al Plat’ que impulsem des del Patronat de Turisme, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i la Generalitat, per a reivindicar el territori valencià com a destinació turística excel·lent a través de plats genuïns elaborats amb productes autòctons”.

L’acció se celebra de 12 a 16 hores en la Plaça de l’Ajuntament de València i comptarà amb la participació de l’Associació de Cuiners i Cuineres de la Comunitat Valenciana i productors valencians de la Tira de Comptar, a més d’altres perfils relacionats amb la producció agroalimentària autòctona.

Paisatge, producte i cuina

El programa del congrés obert “El tastarròs de les comarques. Del tros al plat” arrancarà a les 12:00 amb cuiners i cuineres de 10 restaurants del territori valencià que, acompanyats per productors i agents locals (agricultors, ramaders, carnissers, etc.), mostraran la diversitat del receptari arrosser valencià i visibilitzaran l’estreta relació existent entre el paisatge, el producte i la cuina autòctons. En definitiva, l’objectiu del congrés és divulgar com la geografia i els seus sistemes productius tradicionals han construït la cuina valenciana.

Tastarròs 2018 continuarà amb el programa “Del tros al plat” a les 12:30 amb un túnel de l’arròs i degustació d’arrossos a preus populars. Alguns dels cuiners i restaurants participants seran Sebastián Romero (La Sequieta), Juan Carlos Galbis (La Cuina Mediterrània), Rafa Calabuig (El Tinell De Calabuig), Maribel Climent (Restaurant Cabañal), Paco Santamaría (El Vermut), Restaurant La Lluna i Eduardo Frechina (Restaurant El Castell de Godella).

El diumenge tindrà lloc la tradicional celebració del Tastarròs, que enguany arriba a la seua tercera edició amb nombroses activitats que inclouen un Sequer Urbà o actuacions musicals per a tota la família, sense oblidar les diferents propostes arrosseres que prepararan els restaurants participants i que podran ser degustades per tots els assistents.