Deu trucs per a combatre el fred sense usar calefacció

Utilitzar ionizadores, instal·lar catifes o consumir aliments calòrics són algunes pautes per a conservar la calor en esta època de l'any

frío

El descens dels termòmetres i els canvis bruscos de temperatura són dos factors que influeixen en la nostra salut. En aquests dies tots cerquem protegir-nos del fred i encara que l’opció més senzilla és encendre la calefacció hi ha altres mètodes relacionats amb els hàbits d’alimentació i higiene, entre uns altres, que ajuden a guanyar una mica de calor corporal.

1. Menja concorde al temps

L’alimentació és essencial perquè el cos es mantinga calent i és que en aquests dies de fred és possible notar més fam del normal ja que el nostre organisme necessita un major consum calòric per a guanyar energia. Els aliments calòrics o d’absorció lenta com a llegums o arròs són perfectes per a aquests dies.

2. Consume infusions

Les infusions calentes són perfectes per a combatre el fred encara que en cas de no ser un fan d’estes begudes també ajudarà una bona tassa de cafè o un got de llet. Consumir aquests productes sense cafeïna abans de dormir ajudaran a descansar millor i a regular la temperatura corporal.

3. No baixes el teu nivell de defenses

En esta època de l’any estem més exposats a contraure refredats i fins i tot la temuda grip. Mantindre el nostre nivell de defenses alt és essencial parell passar un hivern lliure de virus, els complements alimentosos poden ser útils per a ajudar-te (consulta-ho prèviament amb el teu farmacèutic o metge de confiança). També jugarà un paper clau una alimentació rica en vitamina C, com per exemple el suc de taronja natural, i mantindre les nostres mans netes.

Imagen relacionada

4. Usa roba d’abric

La indumentària és bàsica per a passar el dia aïllat del fred. Encara que a València es tendeix a consumir molta roba d’entretemps, en esta época és millor fer ús de jerséis de llana i utilitzar diverses capes d’abric per a adaptar-se millor a les diferents temperatures. A més, no oblides abrigar extremitats com el cap o els peus ja que són dos punts clau del cos per a fer front al fred.

5. Dóna’t un massatge

Si malgrat la roba encara tens fred no hi ha millor moment per a donar-te un massatge a les mans o peus i així activar la circulació. Fregar estes parts del nostre cos també servirà per a entrar en calor més ràpida.

6. Dutxa d’aigua calenta

A pesar dels massatges i de la roba d’abric hi ha persones a les que tot això els resulta insuficient per a mantindre el cos calent. En aquests casos es recomana una dutxa o bany d’aigua calenta ja que és el mètode més ràpid d’entrar en calor.

5. Calor en les articulacions

Durant els dies de fred i humitat les articulacions són unes de les parts més perjudicades. Per a evitar problemes de circulació es recomana aplicar borses d’aigua calenta en elles.

Resultado de imagen de ionizador casa

7. Usa un ionizador

Els ionizadores o purificadors d’aire ajuden a crear un millor clima en les llars. Generant ions negatius beneficia a això i facilita els estats de relaxació.

9. Instal·la catifes

Oblida’t de caminar descalç per casa o amb un simple parell de calcetins i menys si no disposes de moquetes o catifes. Utilitzar aquests complements per a la llar, a més de decorar les habitacions, ajudarà a aïllar la casa del fred i a crear un major clima de recolliment i confort.

10. Feix exercici

No fa falta eixir al carrer per a realitzar exercici, ni tan sols és necessari anar al gimnàs. Existeixen infinitat d’exercicis per a entrenar a casa que pots consultar en aplicacions mòbils o vídeos de YouTube.

Diez cosas que hacer en Valencia cuando hace frío