accesos

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, han presentat el document en el qual es detallen els accessos necessaris que requerirà l’AP-7 després de la seua liberalització en 2019 per a millorar la seua connectivitat i que ja ha sigut remès al Ministeri de Foment per a la seua presa en consideració.

Aquest document, ha explicat la consellera, ha sigut elaborat de forma conjunta pels tècnics de la conselleria i pels municipis pels quals travessa la coneguda com a Autopista del Mediterrani, davant «la falta de planificació que va tindre l’anterior equip de govern amb una infraestructura que és essencial per a la vertebració de la Comunitat i la que cal donar una solució després de la seua liberalització».

En total es tracta de deu actuacions en huit localitats diferents, de les quals set són nous accessos i tres millores en les vies ja existents.

En este sentit, Salvador ha incidit que «vam portar treballant en l’anàlisi de la connectivitat de l’AP-7 des de fa temps, perquè per a optimitzar-la i convertir-la en un eix vertebrador del territori que permeta millorar la mobilitat dels ciutadans és necessari escometre la millora de la connexió amb els municipis per on pansa».

María José Salvador i Carlos Domingo durant la presentació de l’estudi.

A més, ha recordat que «som la «cinquena Comunitat Autònoma -tercera si exceptuem el País Basc i Navarresa- amb un major percentatge d’autopistes de peatge, un 35% sobre el conjunt d’autopistes i autovies de l’Estat espanyol, la qual cosa ens deixa en una situació de clar desavantatge.

En este sentit, Salvador ha recordat que la Generalitat ha estat treballant en este document des de maig de 2017 amb tots els municipis afectats. De fet, la consellera va mantindre una reunió de treball amb estes localitats que va servir com a punt d’inici d’una sèrie de treballs encaminats «a analitzar solucions i recopilar propostes per a instar al Ministeri de Foment a executar-les».

Després de presentar aquestes propostes a Foment, la consellera ha indicat que «s’haurà de continuar treballant en la seua definició durant la Comissió de Seguiment de l’AP-7 que el Ministeri es va comprometre a convocar en el seu moment i que ha sigut reafirmada per l’actual executiu».

Este grup de treball tindrà per objectiu la definició de les actuacions de millora de la connectivitat de l’AP-7 de cara a la fi de la concessió en el 2019 i, tal com va confirmar l’actual ministre, José Luis Ábalos, tindrà el document elaborat per la Conselleria com a base.

Per a la titular d’Obres Públiques, «en la conjuntura econòmica actual, l’objectiu de qualsevol nova actuació ha de passar per optimitzar l’aprofitament de les infraestructures existents i aconseguir així una distribució del trànsit entre les alternatives viàries concorde a la capacitat i funcionalitat de les mateixes com s’arreplega en la pròpia Llei de carreteres de l’Estat«.

http://7televalencia.com/ap-7-peajes-gratuitos-concesion/