El nivel de contaminación se dispara un año después de terminar el confinamiento
Numerosos vehículos circulan por el Paseo de la Alameda en una imagen de archivo.

No som la primera ciutat més congestionada d’Espanya però ningú ens lleva un lloc en el top ten de les ciutats amb més trànsit del país. Segons revela el TomTom Traffic Index 2019, València va ser la sisena ciutat amb més congestió de trànsit d’Espanya en 2019, un lloc que comparteix amb Màlaga.

En la capital valenciana cada conductor perd una mitjana de l’un 20% de temps extra en cada viatge, aquesta pèrdua és major a les ciutats que lideren el rànquing. A Barcelona la pèrdua de temps és del 29% per trajecte, i per exemple a Madrid és del 23%, un percentatge similar al de València. En la capital catalana, segons revela l’informe, mai s’arriba a no perdre temps en el viatge en cap franja horària de cap dia.

Malgrat la congestió que registren algunes ciutats Espanya destaca com un dels països amb menys congestió del tot el món, amb una mitjana nacional del 22%, per davall de la mitjana mundial, que s’estableix en un 29%. Comparat amb altres països del seu entorn, França té un 34%, Alemanya un 27%, Itàlia un 29% i Regne Unit un 33,5%.

Trànsit que es registra a la ciutat índia de Bangalore.

A nivell mundial, Bangalore (l’Índia) és la ciutat amb més trànsit del món, perquè els conductors d’aquesta ciutat del sud de l’Índia invertisquen un 71% de temps extra en embossos.