Ribó llama a los valencianos a
Una patrulla de la Policía Local de Valencia controla la calle Colón.

Robatoris de carteres i furts a les botigues són algunes de les denúncies que més s’han interposat últimament en ValènciaEl centre de la ciutat ha sigut l’epicentre d’una onada de delictes que avui ha portat a la detenció de tres dones.

Agents de la Policia Nacional han sigut els responsables d’aquestes detencions. Les tres són d’origen búlgar i tenen entre 21 i 35 anys d’edat. Una d’elles està detinguda com a presumpta autora d’un trencament de mesura cautelar; les altres dues haurien comès cinc delictes de furt i estafa a persones d’avançada edat.

En el cas de la primera dona, la detenció s’ha dut a terme en el marc d’un dispositiu policial especial. Aquest s’havia organitzat amb l’objectiu de prevenir la comissió de furts en el centre de València.

UN COMERCIAL RECONEIX A L’AUTORA DE DIVERSOS FURTS

Dos agents de paisà han localitzat a la dona prop d’un caixer automàtic al carrer Don Joan d’Àustria. No obstant això, la sospitosa tenia prohibit estar a menys de set metres de caixers o entitats bancàries de València.

Posteriorment, els agents han seguit a la dona fins a un segon caixer del carrer Pascual i Genís. Després d’això, aquesta ha entrat en diversos comerços de la zona mantenint una actitud vigilant sobre els clients i observant les pertinences d’aquests.

Ha sigut l’empleat d’una de les botigues qui ha reconegut a la dona com la presumpta autora de diversos furts comesos dies arrere. El treballador ha alertat a la Sala 091 comprovant-se que era la mateixa persona que en aqueix moment estava sent vigilada pels agents de paisà.

Després d’això, els policies l’han identificada i arrestat com a presumpta autora d’un delicte de trencament de mesura cautelar, en haver-se aproximat a dos caixers automàtics. La detinguda tenia més d’una vintena d’antecedents policials i ha passat a disposició judicial.

DOS DETINGUDES PER FURTAR I ESTAFAR A PERSONES MAJORS

Les altres dues dones detingudes estan acusades com presumptes autores de cinc delictes de furt i estafa. Aquestes haurien utilitzat les targetes o cartilles bancàries que havien sostret a persones majors per a retirar diners de caixers.

Les sospitoses localitzaven a les seues víctimes, dones de 71 i 85 anys, en entitats bancàries. Després de seguir-les, els sostreien al descuit.

Les detencions s’han produït després de les investigacions realitzades pels agents. La Policia Nacional ha esclarit així cinc fets en els quals dones d’avançada edat havien sigut víctimes d’un furt per una o dos joves que posteriorment havien utilitzat les targetes o cartilles bancàries sostretes per a retirar efectiu dels caixers.

Entre els cinc casos havien obtingut 920 euros en efectiu i més 4.600 euros en retirades en caixers automàtics. A més, també havien robat objectes personals que les víctimes portaven en les seues bosses.