Horario especial autobuses Valencia por Reyes
La línea 5 de la EMT en su paso por Porta la Mar.

La Empresa Municipal de Transports (EMT) ha tornat a ser víctima d’un nou frau. Ahir es va destapar esta estafa que ha suposat una pèrdua de 3.000 euros. Una quantitat que se suma als quatre milions perduts el mes de setembre passat.

Segons fonts d’Europa Press, va ser en este mes quan va haver-hi una suplantació d’identitat denunciada per l’EMT. Una persona es va fer passar per un treballador per a sol·licitar un canvi del número de compte bancària en la qual rebre la nòmina.

Asseguren que el responsables de departament “es va saltar, de manera puntual, els mecanismes de control de canvi de compte bancari”. És a dir, en lloc d’utilitzar la intranet de l’EMT va utilitzar un altre mètode. Un ‘modus operandi’ similar al de els quatre milions que van acabar en el Bank of la Xina quan les transferències es van fer per mitjà d’emails en lloc de per la banca electrònica.

El responsable del frau va admetre la seua fallada i va reposar els 3.000 euros perduts. Des de l’EMT van considerar en el seu moment que era “un error humà”. Per això, van adoptar mesures internes i van reforçar els controls relatius a l’economia de l’empresa.

L’EMT, VÍCTIMA DE MÉS FRAUS DETECTATS

L’assumpte va recaure en el Jutjat d’Instrucció número 1 de València però este el va remetre al 18 per ser el que investiga el frade dels quatre milions en considerar l’existència de “identitat de fet”. No obstant això, l’òrgan judicial ha determinat que “són fets diferents” i ha sol·licitat al fiscal que informe sobre l’acceptació de la inhibició.

Les mateixes fonts han afirmat que l’EMT ha patit diversos intents de frau. No obstant això, han declarat que tots ells han sigut detectats i bloquejats pels seus sistemes de seguretat.