operación salida

L’operació especial ja ha començat i finalitzarà esta nit a les 24.00hs. Durant tot el mes d’agost, la DGT preveu 9,4M de desplaçaments en l’àrea d’influència del Centre de Gestió de Trànsit de València.

Segons ha informat el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en este período d’operació eixida es preveuen 1.550.000 desplaçaments de llarg i curt recorregut. Per províncies, estan previstos que 800.000 desplaçaments es produïsquen en la de València, 500.000 en la d’Alacant i 250.000 a la província de Castelló.

Fulgencio ha assenyalat a més que, segons les estimacions de la DGT, en esta operació s’espera a nivell estatal un total de 2.900.000 desplaçaments de llarg recorregut, dels quals un 20% correspondran a l’àrea d’influència del Centre de Gestió Trànsit de València.

durant

Durant el mes d’agost, el nombre total de desplaçaments de llarg recorregut serà de 47.000.000 a nivell nacional. El delegat ha indicat que per a aquesta operació es “utilitzaran al màxim els recursos disponibles”. Així, a agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil se sumarà el personal funcionari del Centre de Gestió de Trànsit, Patrulla d’Helicòpters i personal encarregat del manteniment de carreteres.

També es comptarà, segons ha assenyalat, amb la col·laboració de les Policies Locals per a les entrades a les grans poblacions i travessies. “Tots ells pararan atenció especial a les incidències amb l’objectiu d’aconseguir la major seguretat i fluïdesa”, ha dit Fulgencio. El delegat ha realitzat a més una crida “a la prudència” i ha aconsellat “màxima precaució en la carretera”.

Balanç de sinistralitat

Durant el mes de juliol, han descendit un 10% les víctimes mortals en les carreteres de la Comunitat Valenciana, en passar de 10 morts en 2018 a 9 en el mateix període de 2019. En el que portem d’any, ha disminuït un 36% les víctimes mortals en passar de 74 morts en 2018 a 47 en 2019.