Dema diumenge 19 de maig a les 11.30h en la Plaça Exterior de BIOPARC, la zona d’accés lliure, al voltant de 40 gossos rescatats i acollits per la protectora A.U.P.A (Adopta un perro abandonado) desfilaran en aquest esdeveniment solidari que ja s’ha convertit en un clàssic de València.

Així, les persones que acudisquen descobriran en un ambient familiar, festiu i d’amor pels animals, les seues històries, característiques o necessitats. Podran conèixer a Melchor que adora a les persones i que amb tan sols dos anys cerca una família on passar la resta de la seua vida; també Maxi un preciós mestís de pitbull de quinze mesos, divertit i juganer; a la bella Gaia de nou mesos, molt alegre i mimosa; o Nesto de nou anys, que va ser trobat en un camp en molt males condicions i desnodrit i és tranquil, obedient i afectuós. Meravellosos animals de totes les grandàries, edats i races que han conegut la part més cruel de l’ésser humà i ara cerquen una segona oportunitat per a demostrar que són “els nostres millors amics”.

La decisió d’adoptar ha de ser meditada, mai un capritx o un acte emocional i irresponsable. Totes dues organitzacions incideixen en l’enorme responsabilitat que suposa fer-se càrrec d’un animal, perquè no és un bé de consum, ni material d’un sol ús, sinó un ésser viu que necessita cures i atenció tota la seua vida. D’altra banda, una dels avantatges d’acudir a la Desfilada per a les persones que estan decidides a incorporar un gos a la seua llar, és que compten amb les recomanacions del personal i voluntaris de la protectora, els qui aporten informació important respecte al caràcter de l’animal.

Per exemple, per a conviure amb persones majors és molt recomanable un gos ja adult, més tranquil i obedient que no requerisca excessiva activitat. Per contra, qui preferisca un cadell de pocs mesos, ha de conèixer també les seues necessitats i vitalitat.

Cada nova edició d’aquest esdeveniment solidari suposa un motiu de satisfacció per a tots els implicats, perquè moltes famílies i gossos tindran tota una vida per davant per a escriure noves històries i “finals felices”.