ruta
Castillo de Xàtiva incluido en la ruta de los Borgia.

Valenciaport ha aprofitat la seua presència aquesta setmana en la fira Seatrade Europe 2019, la trobada europea més important del sector creuerística que se celebra cada dos anys a Hamburg (Alemanya), per a promocionar els grans atractius turístics de la província de València davant més de 5.000 participants de 40 països.

Esta proposta turística està destinada, fonamentalment, al creuerista que repeteix destinació i que busca noves experiències, més enllà de la tradicional visita a la ciutat on escala el vaixell. En concret, els representants de navilieres de tot el món que han mantingut reunions amb la delegació de Valenciaport en Seatrade Europe han mostrat el seu interés per excursions tan diverses com la ruta dels Borgia. Esta ruta permet conéixer el llegat d’esta família en la Comunitat Valenciana i discorre per municipis com Gandia, amb la visita a la Universitat, la Col·legiata i el Palau Ducal de la localitat, entre altres; Canals, on es pot visitar la Torre i l’Oratori dels Borgia; Xàtiva, amb la Col·legiata, l’ermita de Santa Anna o el palau de l’Ardiaca; Simat de la Valldigna; i València. Així mateix, durant el transcurs de Seatrade Europe, s’ha promocionat la ruta del vi d’Utiel-Requena, que permet als creueristes conéixer en profunditat els vins que s’elaboren a la província; Sagunt i la seua història i patrimoni romà; o la gastronomia de l’interior valencià.

L’Autoritat Portuària de València està treballant de manera conjunta amb la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament per a posar en valor els atractius turístics de la província davant els passatgers de creuer que, anualment, desembarquen en el port valencià.

El tràfic de creuers en el port de València

El port de València va tancar 2018 amb un tràfic total de 421.518 passatgers de creuers, la qual cosa suposa un creixement del 2,23% respecte a l’any anterior. A més, el recinte treballa amb al voltant de 30 navilieres diferents entre les quals destaquen companyies com Costa Cruceros, Royal Caribbean, Aida Cruises, Grup TUI, Azamara Cruises o Viking Cruises, entre altres.

Situat en el centre de la costa mediterrani, el port de València compta amb les més exigents certificacions d’ecoeficiència energètica i de qualitat ambiental i els seus serveis són complets, àgils, excel·lents i segurs, tant per als passatgers com per a les embarcacions.