Valencians a Milà espantats pel coronavirus

Paula Martínez es troba a Milà fent una estada en un hospital de la ciutat. L’alerta per coronavirus li ha fet avançar el seu vol de retorn a València. Aquesta valenciana té por que, davant el elevat nombre de casos, les autoritats decidisquen tancar el país.

Paula relata la crisi que s’està vivint a Milà pel coronavirus. Ens descriu una ciutat de carrers deserts i supermercats desabastits, la por ha fet romandre a les seues cases a tota la població. Fins i tot han arribat rumors que no hi ha màscares disponibles en les farmàcies.

En el centre hospitalari on treballa també s’ha notat l’alerta. Fins a aquest mateix dilluns no els havien enviat un protocol que seguir davant casos de coronavirus. Si els han repartit material preventiu com a màscara però ha notat cert caos en com s’ha organitzat la resposta davant el coronavirus.

Per a aquesta mèdic valenciana el que ha ocorregut és que ens enfrontem a un virus que es transmet sense que el pacient tinga símptomes el que complica el control dels possibles contagiats per part de les autoritats sanitàries.

Li preguntem si té por d’haver-se contagiat, ens respon que no, l’única cosa que el preocupa és no poder eixir d’Itàlia i no poder continuar amb els seus plans de vida.