Encara que no és la millor destinació al que viatjar en aquests moments per l’alerta de coronavirus la veritat és que no existeix cap prohibició per a viatjar a aquest país europeu.

De fet el Ministeri d’Exteriors ha assenyalat que “no hi ha restriccions específiques relatives a viatges” encara que si s’informa de les mesures preses per les autoritats locals.

De fet els vols a i des d’Itàlia a Espanya no s’han suspès i que es pot circular lliurement per tot el territori italià, excepte en les poblacions aïllades pel coronavirus.

Com va advertir en declaracions en exclusiva a 7Televalencia la Secretària Autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, la Unió Europea no ha decidit tancar fronteres ni activar cap portocolo especial per als viatgers d’Itàlia. Si és cert que es demana a aquells que hagen viatjat recentment a Itàlia que seguisquen una sèrie de recomanacions.

En concret les autoritats italianes estan aïllat de manera preventiva diversos municipis de les regions de Lombardía i del Veneto que han registrat diversos casos de COVID-19. En ells s’han suspès les manifestacions públiques i el comerç, excepte el de primera necessitat, s’ha paralitzat l’activitat de les empreses i s’han suspès les activitats esportives. Fins que no se suspenga la mesura no és possible accedir a aqueixes poblacions per transport públic.

Desaconsellat viatjar a Iran

El Ministeri d’Afers exteriors si desaconsella els viatges a Iran “excepte per raons d’extrema necessitat” a causa de la “progressiva reducció de les connexions aèries del país amb l’exterior”.

Així mateix, el Ministeri aconsella a tots els espanyols que es troben a Iran “per motius de turisme que en la mesura que siga possible abandonen” el país.

Per als qui es troben a Iran de forma temporal per motius laborals o professionals, la recomanació és que valoren la seua permanència al país analitzant la situació amb les seues respectives empreses.

A Iran, on les autoritats confirmen 95 casos de coronavirus i 15 morts, estan registrats 168 espanyols com a residents i 36 com no residents.