No hi ha por al coronavirus, així afronta Carlos Galiana aquestes falles tan especials. És, des de fa uns dies, la persona que veiem sempre al costat de les Falleres Majors de València. La renúncia de Pere Fuset al seu càrrec com a regidor de Cultura Festiva li ha permès a Carlos Galiana convertir-se en l’home de les Falles. Aquest regidor de Compromís de l’Ajuntament de València és el nou president de Junta Central Fallera.

Faller des de xicotet Galiana viurà intensament aquestes falles al capdavant de la regidoria  de Festes. Fuset li va deixar els deures fets per a aquestes festes però el, a partir del 20 de març, no descarta emprendre canvis en aquest àrea. Ja “Parlarem del govern” indica entre riures, per a referir-se a quan acaben aquestes festes i s’hagen de preparar les del pròxim exercici.

Malgrat les circumstàncies per les quals va arribar al càrrec, comenta Galiana, afronta aquesta nova etapa ple d’il·lusió i amb certs nervis per la responsabilitat que comporta.

Calma, les falles no estan en risc

Respecte a la possible suspensió de les Falles pel coronavirus, el regidor de Cultura festiva llança un missatge de tranquil·litat i calma a la ciutadania. Afirma que en aquests moments el millor és no deixar-se contagiar per alarmismes i bulos que l’única cosa que fan és desinformar a la població i generar alarma. En aquest sentit afirma que és un delicte falsificar la signatura de l’alcalde, en referència a un missatge de whatsapp que circula on es parla de la situació de coronavirus respecte de les falles.

Galiana subscriu les paraules que ahir mateix va pronunciar Ribó sobre les Falles. L’alcalde de València manava “un missatge de tranquil·litat” perquè “no hi ha nous elements que facen augmentar els nivells d’alerta i , per descomptat, seguirem les directrius de les autoritats sanitàries”.

En aquest sentit Ribó ha posat en valor el sistema sanitari valencià i espanyol perquè “és molt potent i si ens diuen que hem de fer alguna cosa, farem el que siga necessari. Continuem amb normalitat i per això convidem a tothom al fet que vinga a gaudir de les Falles”.