coronavirus

La investigació del grup de contacte del primer mort per coronavirus a Espanya centra ara part de les actuacions del Ministeri de Sanitat. El ministre encarregat de l’àrea, Salvador Illa, ha assegurat en el matí d’avui dimecres que s’està procedint a la investigació del “grup de contacte” d’aquest pacient.

Recordem que, com ahir va anunciar la consellera de Sanitat de la Generalitat valenciana, el passat 13 de febrer va morir un home a l’Hospital Arnau de Vilanova de València i al qual li va ser detectat coronavirus. Un mort per coronavirus del qual poc es coneix, segons les informacions, “no era jove” i havia estat a Nepal.

En declaracions a la cadena SER, recollides per Europa Press, el titular de Sanitat ha explicat que en aquests moments no tenen constància d’altres casos de persones que moriren abans del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri va fer el 27 de febrer, que instava a realitzar una segona anàlisi a morts per pneumònia d’origen desconegut.

Segons va aclarir la Consellera Sanitat a aquest pacient que va morir per pneumònia d’origen desconegut se li va realitzar una necropsia d’aquest pacient que va donar positiu. Segons paraules d’Ana Barceló, “s’està posant en marxa la valoració de la situació”.

També va destacar que com el període d’incubació del virus, establit en 14 dies, ja s’ha superat, no existiria risc de contagis derivats d’aquest pacient. Així mateix ho ha indicat el Ministre Illa, qui ha afirmat que “Si hi haguera hagut un contagi, s’hauria d’haver detectat ja. Si haguera hagut de passar alguna cosa ja hauria passat”.