El coronavirus se cobra 4.700 empleos en la Comunitat Valenciana

El teletreball no és una opció viable per a tots els valencians. Espais d’oci, botigues, restaurants i molts altres negocis s’han vist afectats per l’avanç del coronavirus i el consegüent Estat d’Alarma. Davant la impossibilitat d’obrir les seues portes al públic i per tant de continuar amb la seua activitat econòmica, són nombroses empreses les que han començat a tramitar els Expedients de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTE).

En el cas de la Comunitat Valenciana ja s’han registrat 137 ERTE que afecten 4.683 treballadors. No obstant això, la xifra podria continuar creixent. De moment, només s’han comptabilitzat les dades de la primera jornada laboral des de l’inici de la quarentena pel coronavirus.

Segons la Conselleria d’Economia, el 98% dels ERTE pertanyen al sector hostaler i comercial. Dels 137 que hi ha comptabilitzats, un total de 27 són a Castelló, 48 d’Alacant i 58 de València. Els altres set restants s’han presentat en la Direcció General de Treball.

Algunes companyies famoses que han anunciat els acomiadaments temporals són Air Nostrum, Ryanair, Grup Tendam (Cortefiel, Pedro del Ferro, Women’s Secret), Port HotelsBurger King o el grup Zena Alsea (Vips, Starbucks, Dominos Pizza).

A L’ESPERA DE MESURES

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, declarava aquest dilluns que espera mesures “contundents” del Govern. Puig considera que s’ha d’actuar amb rapidesa per a evitar una “sagnia” laboral que comporte la pèrdua d’ocupació.

Serà hui dimarts en el Consell de Ministres quan es preveu l’aprovació de mesures econòmiques pal·liatives. Entre aquestes mesures s’espera una flexibilitat en els ajustos temporals de plantilla. A més es donaria de una prestació per desocupació sense període de carència. També podria suspendre’s temporalment el pagament de cotitzacions a empreses, autònoms i treballadors.