La Comunitat Valenciana en alerta: un valenciano se suicida cada día

La ciutat de València comptarà amb dos nous carrils bici pròximament. El Servei de Mobilitat Sostenible ha començat aquesta setmana les obres del carril de General Avilés. A més, en els pròxims dies s’iniciarà la connexió del carrer Sant Vicent amb la plaça d’Espanya, a l’entorn del monestir de la Roqueta.

Es tracta d’un eix fonamental, com el de General Avilés; i una connexió pendent, com era la del carrer Sant Vicent. Les dos contribuiran a augmentar i millorar la xarxa d’itineraris sostenibles de la ciutat de València”, ha recordat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

AIXÍ SERÀ EL CARRIL BICI DE GENERÁL AVILÉS

El primer dels nous carrils bici que es construiran enguany és el que recorrerà General Avilés. Aquest anirà des de Pío Baroja fins a l’avinguda del Mestre Rodrigo, un recorregut de 690 metres. Serà un eix bidireccional segregat en calçada, exceptuant les necessàries connexions amb els carrils bici existents en vorera.

“És un projecte que preveu, a més, la ampliació dels espais per a vianants, especialment en la intersecció entre General Avilés i el carrer de Terrateig en passar el carril bici de vorera a calçada i alinear el pas de vianants reduint la longitud de l’encreuament”, ha explicat Grezzi.

A més, s’eliminaran els semàfors en l’accés i eixida al carrer de Terrateig donant prioritat al vianant. En aquesta mateixa línia, està prevista la reubicació del pas de vianants de General Avilés al costat de la rotonda de l’avinguda de Pío Baroja. S’acostarà al nou encreuament ciclista i millorarà el recorregut i l’accessibilitat dels vianants.

Les obres van ser adjudicades el mes de novembre passat a l’empresa Grupo Bertolín SAU per un import de 183.517,14 euros (IVA inclòs). El termini d’execució de dos mesos i tres setmanes.

La connexió ciclista per General Avilés es completarà fins a l’avinguda de Pius XII. També arribarà a l’avinguda Corts Valencianes amb un segon projecte de 362.715,65 euros (IVA inclòs). D’aquesta manera, el districte de Campanar guanyarà 2.089 metres de xarxa ciclista amb els dos projectes.

CONNEXIÓ CICLISTA DE SANT VICENT MÀRTIR

D’altra banda, les obres de la connexió ciclista del carrer de Sant Vicent Màrtir, entre el carrer de Marvà i la plaça d’Espanya, de 375 metres, tenen previst iniciar-se a la fi de la setmana pròxima.

Aquests treballs també van ser adjudicats al Grupo Bertolín SAU per un import de 226.839,63 eurosEstà previst que les obres es prolonguen durant dos mesos, a pesar que l’empresa adjudicatària creu que podrà reduir una setmana el termini.

Aquest nou vial ciclista discorrerà per la banda oest del carrer. Es tracta d’un eix bidireccional, segregat en calçada i 2,50 metres d’amplària mitjana.

El nou carril bici també incorpora importants millores per als vianants. Així es durà a terme la reubicació del carril bici de vorera a calçada en les proximitats al carrer de Marvà; es reduirà de la longitud l’encreuament en els passos de vianants; i es milloraran les interferències vianant-ciclista-trànsit motoritzat amb la construcció de dos guals de vianants.

S’actuarà amb la ampliació de voreres i illetes deflectores per a guanyar espai per al vianant. Així mateix, s’incorporen nous passos de vianants i es modificaran les seues ubicacions per a millorar la comunicació entre voreres en Plaza d’Espanya. També hi haurà nous espais per a vianants en illetes deflectores en aquesta plaça.