Conselleria torna a deixar sense taxis a la ciutat de València

La pitjor part li l'han portat els cruceristas que han estat esperant hores en el moll del port per a aconseguir transport.

taxis
Cola a la salida de la terminal de cruceros del Puerto de Valencia.

València es torna a quedar sense taxis durant aquesta Setmana de Pasqua a causa de la mala regulació de la Generalitat, segons la Plataforma d’Afectats per la Nova Llei del Taxi, per reduir aquests dies la flota un 50% encara sent, excepte dilluns passat, una setmana laborable.

Durant tota la jornada del 5 d’abril va ser molt difícil aconseguir un taxi en la ciutat, problema que augmentava en les parades del moll de creuers on centenars de clients enfadats portaven hores esperant un taxi, molts d’ells amb el temps just i carregats amb maletes destine a l’aeroport.

“És incomprensible que després del que va passar el primer dia de Falles, la Conselleria torne a regular malament les vacances i deixe sense servei de taxi a la població aquesta setmana, que encara que els xiquets no tinguen col·legi, la població sí que va a treballar com un dia normal i els cruceristas segueixen arribant al Port segons el calendari marcat, no d’improvisto”, assegura la presidenta de la Plataforma d’Afectats per la Nova Llei del Taxi, Isabel Segura.

Setmana “festiva” per als taxistes

I és que, la Generalitat ha decidit considerar aquesta setmana també festiva dins del calendari obligatori de les vacances marcat per als taxistes. Drante aquests dies la meitat dels conductors han hagut de quedar-se en les seues cases per decretazo de la Consellera, sense poder treballar, sense poder oferir un servei públic que està demandant la població i que és necessari.

Per a Isabel Segura, “amb aquestes decisions arbitràries, l’Administració Autonòmica no solament castiga als taxistes, sinó que està perjudicant a tota la població que no disposa d’un servei de qualitat i s’està carregant el turisme de creuers que, si es repeteix el caos d’avui, possiblement es platee altres destinacions amb millors transports per als seus clients”, afig la Presidenta de la Plataforma.

El sector del taxi no entén quins són els criteris de la Generalitat per a regular les vacances dels taxistes perquè no puguen treballar, encara que hi haja una demanda real, perjudicant greument al sector. Perquè açò no torne a ocórrer, la Plataforma d’Afectats per la Nova Llei del Taxi no descarta la possibilitat de denunciar el calendari.