El confinamiento por coronavirus dispara los incidentes en la cárcel de Picassent

La quarentena i l’estat de nerviosisme pel coronavirus és una realitat social que es fa més palesa en els centres penitenciaris. Allí se suma la falta d’informació entre el personal reclús i les mesures de prevenció per a evitar el contagi del Covid-19.

El Centre Penitenciari Antonio Asunción de Picassent a València no és una excepció. En aquest ja s’han registrat quatre incidents en els últims set dies, l’últim aquest matí.

Segons la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el succés ha tingut lloc en el mòdul 20 de dones. Allí una interna ha espentat a una funcionària i ha colpejat a una altra amb un pal en baixar el pati. Aquesta segona ha requerit atenció sanitària.

A més, l’acció no ha sigut aïllada. Des de CSIF recalquen que els incidents augmenten cada dia. El diumenge, el mòdul 2 va ser el protagonista amb una batussa entre presos que va acabar amb un tall.

A aquests fets se li van sumar altres dos del passat dimecres. En aquesta data va haver-hi quatre interns que van tractar d’incentivar un motí. En la mateixa jornada, altres dos reclusos del mòdul 2 van protagonitzar una baralla. Això va obligar a la intervenció de diversos funcionaris que van actuar sota l’amenaça d’alguns presos.

SENSE MATERIAL DE PROTECCIÓ PER A FUNCIONARIS I RECLUSOS

En el comunicat, CSIF adverteix que existeix un estat de nerviosisme provocat pel Covid-19. Els presos es queixen de l’escassetat d’informació sobre el coronavirus i volen que els funcionaris treballen amb protecció per a evitar contagis. No obstant això, la presó segueix a a l’espera de rebre els equips individuals l’arribada dels quals es preveia per a la setmana passada.

La central sindical ha sol·licitat reiteradament a Institucions Penitenciàries que dote a cada funcionari del seu EPI corresponent. No obstant això, malgrat el compromís de rebre’ls, la setmana ha arrancat sense que els funcionaris disposen dels mitjans bàsics de prevenció.