Coneix als tres alacantins aspirants a Cuiner Revelació 2019

Clara Puig de la Bellacasa, Borja Susilla i Jorge Moreno es troben entre els set finalistes per tal de fer-se amb aquest guardó atorgat per Madrid Fusión

cocinero revelacion

Segons apuntava Diari Informació el passat 18 de desembre, tres cuiners nascuts a la província d’Alacant lluitaran aquest pròxim 30 de gener per alçar-se amb el guardó de Cuiner Revelació 2019, atorgat per Reale Segurs i Madrid Fusió. Els seus noms: Clara Puig de la Bellacasa, Borja Susilla i Jorge Moreno.

En la seua dissetena edició, set són els restaurants que han accedit a la final del concurs, dels quals dos pertanyen a la província d’Alacant: el restaurant Tula, a Xàbia, del qual es troben al capdavant Puig de Bellacasa i Susilla; i el restaurant Voraz, a Alacant, comandat per Jorge Moreno.

Puig i Susilla, de 30 i 29 anys respectivament, han enlluernat en el seu xicotet establiment a Xàbia. Tots dos han rebut una formació intensiva per part dels cuiners Marcos Morán (Casa Gerardo) i Quique Dacosta, els qui, segons ells, “els van transmetre l’esperit que acompanya a les millors cuines, el sentit del sabor i el joc de l’equilibri”.

La seua bandera, una cuina senzilla però repleta d’originalitat en la qual tenen molt protagonisme els productes de temporada, entre els quals destaquen els peixos. El seu estil és una amalgama de pures olors i sabors del Mediterrani.

cocinero revelacion
Clara Puig de Bellacasa i Borja Susilla. Valencia Plaza.

Per part seua, Jorge Moreno, de 31 anys, es declara a si mateix un innovador dels fogons “que desconcerta i persuadeix amb la seua passió, ímpetu i coneixements”. El xef del Voraç ha treballat amb grans figures de la gastronomia, entre les quals destaca Albert Adrià. Moreno és un entusiasta de la cuina i persegueix en tot moment l’avantguarda sense deixar de costat la desimboltura que li caracteritza.

cocinero revelacion
Jorge Moreno. Ocio Magazine.

En l’apartat de pastisseria, una altra alacantina (aquesta d’adopció) es cola en la pugna pel premi: Laura García Miralrío, del restaurant Bon Amb, aspira al premi Pastissera Revelació en la categoria de restaurant. La consecució d’aquest dependrà de la recepta que presente el pròxim 28 de gener.

Quique Dacosta abrirá nuevo restaurante en Valencia

Gastronomía y espectáculo se unen en Valencia con una mesa repleta de efectos especiales

El primer valenciano en obtener la estrella Michelín enseña a cocinar una auténtica paella