El chef Quique Dacosta abre nuevo restaurante

El xef Quique Dacosta obrirà a València, baix el nom de «Llisa negra» i ho té tot preparat per començar a novembre. El nou local tindrà capacitat per 110 persones entre el menjador i una sala d’esdeveniments. Seguirà el camí de Quique Dacosta Restaurant, que compta amb tres estels Michelin a Dénia. A València ja té els restaurants Mercatbar i Torna Carolina, promte obrirà aquest nou restaurant al carrer Pascual i Genís.

Quique Dacosta es caracteritza per una cuina alacantina, valenciana i espanyola innovadora, actualitzada amb noves tècniques. Segons afirma al seu web «vol alleugerir la cuina com a concepte central i rectificar els punts de cocció dels productes i elaboracions. Crear des dels productes locals, com leitmotiv de la seva obra i sempre amb una finestra oberta al món, a les cultures d’altres països, la seva cuina i els seus productes per enriquir la seva proposta, i coneixement».

Quique Dacosta va néixer en 1972 en Jarandilla de la Vora, encara que és d’origen extremeny, se sent valencià d’adopció. Als 14 anys comença a treballar en la cuina i a indagar en llibres, gairebé tots de cuiners francesos amb línies culinàries molt diferents a les quals ell treballava en aquest moment. En 1988 entra a treballar en el qual avui és el seu restaurant, El Poblet, que actualemente es diu Quique Dacosta Restaurant i compta amb tres estels Michelin. En els seus inicis oferia cuina castellana i pansa després a una oferta gastronòmica marinera local. Es comença a construir i contextualitzar una cuina alacantina, valenciana i espanyola innovadora. Es van barrejar estils, per crear una nova cuina valenciana a la fi dels 80 i primers dels 90, ja sota la direcció de Quique Dacosta .