cuenca

A tan sols dues hores del centre de València, Conca és un de les destinacions fetitxe dels valencians per a una d’aquelles escapades rurals que tant ens agraden. Desconnectar de la rutina a Conca resulta sorprenentment senzill, així que si és aqueixa la idea que portes en ment, no dubtes ni un segon a anar preparant les maletes per a anar a visitar-la. Aquestes Pasqües són una ocasió estupenda, per cert.

Com la ciutat en si és visitable en qüestió d’un dia, et recomanem que dediques almenys un o dos dies (en funció de si l’escapada és de dues o tres jornades) a visitar algun dels atractius de la província com el Ventano del Diable, la Ciutat Encantada, el monestir d’Uclés , el jaciment romà de Segórbiga o els naixements dels rius Corb i Xúquer.

Cuenca és rica tant en paratges naturals com en entorns urbans històrics. Així doncs, un dels dies de l’escapada és obligatori donar un garbeig pel centre històric de la ciutat. Aquest és especialment interessant de visitar una vegada es fa de nit, i és que la il·luminació que ho il·lumina ofereix al visitant una visió de Conca totalment diferent.

No ens oblidem de la gastronomia local: a Conca és molt factible pegar-se una bona fartada per menys de 15 euros. Podem trobar restaurants de tota mena: n’hi ha avantguardistes amb preus més que raonables, encara que els que predominen són els més tradicionals. A nivell de província succeeix el mateix. Recomanem visitar Valdecabras, on podrem degustar alguns plats típics de la zona com els zarajos (preparat a base d’intestins de corder de llet) o l’exquisit llom d’orsa. Unes altres delícies de la zona són el xoriço i el salsitxó de cérvol, dos embotits més que recomanables i sorprenentment atípics.

Quant a l’allotjament, Cuenca ofereix un ventall molt ampli de possibilitats. Un es pot allotjar o bé en el centre històric o bé a la ciutat moderna i sempre tindrà la certesa de dormir tranquil a les nits i a un preu molt assequible.

La II República Valenciana en una ruta guiada