València va ser un lloc clau en la dècada dels 30 i en els esdeveniments que van sacsejar Espanya i que van definir la història del segle XX.

Aquesta ruta que té l’objectiu de donar a conèixer el passat ocult de la història de València i les petjades de la guerra que encara persisteixen, a través dels llocs històrics més importants que durant aquells dies van albergar la història viva de la ciutat.

Per a això es recorreran els punts on es van instal·lar les institucions de l’Estat, com els ministeris, les seus dels principals partits i sindicats, els hotels on es van allotjar periodistes i diplomàtics, els senyals dels bombardejos i l’interior del refugi antiaeri de la Guerra Civil, un dels molts que es van construir en Valencia entre 1936 i 1939 i que està situat al Carrer Serrans on es concentraven els ciutadans durant els 442 bombardejos que va patir València.

Va ser un període de cultura i grans canvis que van tenir un tràgic final però els vestigis del qual continuen encara vius, tant en l’arquitectura i urbanisme com en les històries que romanen en la memòria dels més majors.

La visita arranca en la plaça dels Furs i gràcies als experts coneixeràs més a fons les transformacions que van tenir lloc en la fisonomia de la ciutat, als seus carrers i en els llocs més emblemàtics, aquells que van canviar el rumb de la història.

Descobriràs la petjada del blasquisme, socialisme i anarquisme i la transformació dels palaus medievals en Ministeris. També s’aprofundeix en personalitats com la de Guillermina Medrano, primera dona a ser regidora a l’Ajuntament de València.

Les rutes es realitzaràn el divendres 12 d’abril a les 18.00, el dissabte 13 d’abril a les 11.00 i si ho prefereixes pots reservar un tour privat per a la data que vulgues.
Per a més informació i reserves consultar https://www.turiart.com/catalogo-de-productos/proximas-rutas/valencia-capital-republica/

La Marjal dels Moros , ruta entre aus a 15 minuts de València