La Comunitat Valenciana inicia una nueva etapa de desescalada
Terraza en València durante la hora del aperitivo./ Europa Press

La Comunitat Valenciana estrena noves mesures aquest dilluns. Entre elles destaca principalment la ampliació de la mobilitat nocturna de les 12.00 hores a la 1.00 hores. D’aquesta forma, el toc de queda se situa entre les 1.00 hores i les 6.00 hores. Amb aquesta nova mesura, l’autonomia ha iniciat una nova etapa de desescalada: des del 24 de maig i fins al 7 de juny, inclòs.

Durant aquest temps també s’ha allargat el tancament de l’hostaleria en la Comunitat fins a les 00.30 hores. D’altra banda, s’ha ampliat l’aforament al 75% de les activitats relatives a celebracions de persones. En el cas d’espais tancats, el màxim serà de 3.000 persones i en espais oberts, de fins a 4.000. Això sí, en tots dos casos en sectors diferenciats de 1.000 persones, segons arreplega la web de la Generalitat.

Les mesures van ser comunicades després de la reunió d’aquest dissabte de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció davant la COVID-19. Durant la trobada, el president del Consell, Ximo Puig, va destacar la bona situació de la Comunitat quant a la incidència de casos. “En aquests 15 dies la incidència ha baixat de 40 casos a 29,8 (per 100.000 habitants en 14 dies)”. En aquest sentit, el socialista va assenyalar que les hospitalitzacions s’han reduït en un 54%.

Puig: “Podria ser l’última quinzena amb toc de queda”

A més de recalcar les bones dades dels quals gaudeix la Comunitat, el president va avançar quines són les seues intencions per als pròxims mesos. En paraules del líder del Consell, la decisió de reduir la mobilitat ha sigut un instrument decisiu per a salvar vides i contenir la pandèmia. Així mateix, va expressar que els valencians podríem “deixar arrere el toc de queda” a partir del 8 de juny. “Si la situació continua com ara”, va assenyalar.

D’altra banda, Puig va explicar que els seus esforços se centren en la vacunació. “La vacunació és el gran actiu per a la superació de la pandèmia”, va expressar. Segons els seus càlculs, la Comunitat Valenciana va tancar la setmana passada amb quasi dos milions i mig de dosis administrades. La previsió per a aquesta setmana és administrar 250.000 dosi.

Així ho va avançar Puig, qui va afegir que ja s’està vacunant a les persones majors de 50, un grup que acabarà el 15 juny. A partir d’aqueixa data es començarà a immunitzar a les persones de 40 i 50 anys, mentre que al juliol serà el torn de les majors de 30 anys.