Los cines, teatros y comercios valencianos recuperan la normalidad
Mandatory Credit: Photo by Luka Dakskobler/SOPA Images/Shutterstock (10663670b) An employee wearing a face mask as preventive measure cleans and disinfects cinema seats before the show. After two months of lockdown due to the covid-19 pandemic cinemas and theatres in Ljubljana reopened following strict safety and health measures against the spread of the coronavirus. Cinemas and theatres reopen in Ljubljana, Slovenia - 29 May 2020

Les restriccions en cinemes, teatres i auditoris decauen a partir de hui. Aquesta és una de les mesures publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) per a regular la segona fase de la desescalada. Aquest estarà en vigor fins a les 23.59 hores del 8 d’octubre. A partir del dissabte dia 9, la Comunitat entrarà en un nou escenari de la pandèmia.

En concret, decauen les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques. També en altres sectors com el comerç, guies turístics i seus festeres, tenint en compte sempre el manteniment de les mesures generals de cautela, seguretat i higiene.

A més, es flexibilitzen mesures per als sectors de l’hostaleria i restauració. Així, augmenten els aforaments, passant del 50% al 75% a l’interior; i el nombre de persones per taules passa de 8 a 10, llevat que siguen convivents o es tracte de diferents nuclis de famílies nombroses.

Així mateix, es permet l’ús de la barra per a retirada de consumicions i per al consum assegut. A més, s’amplia l’horari de tancament fins al marcat per la llicència de cada local.

NOVETATS EN OCI NOCTURN

Quant a l’oci nocturn, augmenten els aforaments al 75% a l’interior i el nombre de persones per taules passa a 10. Així mateix, es permet l’ús de la barra per a retirada de consumicions i per al consum assegut.

A més, es permetrà el ball i karaoke, tots dos amb ús obligatori de mascareta. Respecte al ball, es realitzarà sense possibilitat de consum d’aliments i begudes durant aquest. Serà sempre en l’espai que s’assigne o en el qual estiga situat cada usuari, respectant-se la distància de seguretat. Quant al tancament dels establiments, no podrà excedir de les 5.00 del matí.

La Comunitat cambia todas las restricciones: las 10 nuevas medidas que entran en vigorCANVIS EN EL SECTOR ESPORTIU DE LA COMUNITAT

En l’àmbit esportiu, s’amplia l’aforament per a l’ús de dutxes i vestuaris al 75%. Decau la limitació del nombre d’esportistes que poden participar en una prova simultàniament, com és el cas de la marató o mitjana marató. No obstant això, caldrà garantir sempre l’eixida escalonada de participants per a evitar aglomeracions.

Així mateix, en les instal·lacions esportives tancades s’estableix un aforament màxim del 75%. En les instal·lacions obertes serà d’una persona usuària per cada 2,25 m2 de superfície útil per a l’ús esportiu. Quant a les piscines, tant en interiors com a l’aire lliure, l’aforament màxim serà del 75%.

Quant a esdeveniments de Lliga Professional, es manté un aforament del 40% en espais tancats i 60% en oberts. No obstant això, s’elimina el límit màxim de persones assistents. Així mateix, sempre s’haurà de mantenir un seient de distància en la mateixa fila en cas de seients fixos; o 1,5 metres de separació si no hi ha seients fixos, excepte grups de convivència.

Respecte a la resta de competicions, les entitats organitzadores hauran de disposar d’un protocol públic de desenvolupament de la competició o esdeveniment. Aquest garantirà el seguiment de les mesures de seguretat i d’higiene requerides per a la prevenció de la COVID-19 (màscara obligatòria, distància interpersonal, etc.).

ALTRES MESURES AMB CANVIS

D’altra banda, la resolució estableix que en residències i altres allotjaments similars, de la Comunitat s’augmente al 75% l’aforament en zones comunes i es puguen incloure serveis tipus self-service o bufet.

Finalment, en vetles i enterraments decau la limitació de persones que poden assistir i s’augmenta l’aforament. A l’interior serà del 75% i en l’exterior del 100%, garantint-se la distància de seguretat.