Valencia podría vivir una etapa intermedia de desescalada antes de alcanzar la Fase 2
Un vehículo de la Policía Local de Valencia patrulla en el paseo de la Malvarrosa. / FOTO: Biel Aliño (EFE)

La recta final de la desescalada ja ha arribat. La Comunitat Valenciana passarà al complet a la Fase 3 del ‘Pla per a la transició cap a una nova normalitat‘ dilluns que ve 15 de juny.

Segons ha publicat el diari ABC, el Ministeri de Sanitat ja hauria acceptat la petició de la Generalitat per a avançar fins a l’última fase de la desescalada. Serà al llarg de la jornada d’avui quan el ministre Salvador Illla anuncie la decisió que ja s’ha comunicat al mateix Consell.

Amb aquesta llum verda per part de Sanitat, les tres províncies iniciaran en menys de 72 hores la Fase 3. És en aquesta etapa quan les autonomies poden decidir quines mesures aplicar per a concloure amb la desescalada. Per això, una vegada el Govern central realitze l’anunci oficial, la Generalitat publicarà un nou decret. En ell es marcaran les mesures específiques que regiran aquesta etapa del desconfinamiento en la Comunitat Valenciana.

LLUM VERDA Al MOVIMENT ENTRE PROVÍNCIES DE LA COMUNITAT

Una de les més sonades ha sigut el permís del Consell per a restaurar la mobilitat provincial. No obstant això, els desplaçaments interprovincials únicament podran realitzar-se entre Alacant, Castelló i València.

Els moviments a altres autonomies seguiran prohibits la setmana vinent. Només hi ha cinc supòsits que permeten viatjar per Espanya sense ser sancionat per les autoritats. Per a aquests viatges caldrà esperar al 21 de juny, dia en què conclourà l’estat d’alarma i Espanya iniciarà la nova normalitat.

>CONSULTA ACÍ TOT EL QUE PODRÀS FER DURANT LA FASE 3<