La Comunitat Valenciana estrena Fase 2 en una jornada de incertidumbre por las nuevas medidas
València prepara sus playas para la autorización del baño en la fase 2 - EUROPA PRESS

La desescalada continua en la Comunitat Valenciana amb l’arribada de la Fase 2. Hui són més de 10 milions de persones les que s’incorporen a aquesta etapa de desconfinament. En total és quasi el 70% de la població espanyola la que ja pot fer totes les activitats que marca la nova fase.

Entre elles destaca la reobertura dels centres comercials, els qui tornen a alçar les persianes després de dos mesos de tancament. També succeeix el mateix amb els cinemes i amb els bars i restaurants. A pesar que aquests podien obrir les seues terrasses des de la Fase 1, els seus locals continuaven tancats al públic i únicament podia accedir-se a ells per a arreplegar comandes. A més, hui s’eliminen les franges horàries per a passejar i fer esport.

Al marge d’aquestes noves mesures, són moltes els dubtes que es presenten aquests dies respecte als horaris i la mobilitat. A continuació arrepleguem algunes de les preguntes i respostes més destacades per a no cometre cap imprudència durant les pròximes dies de Fase 2.

QUIN ÉS EL NOU HORARI PER A FER ESPORT I PASSEJAR?

Hui ja no existeixen franges horàries ni per a adults ni per a xiquets. No obstant això, es manté un espai de temps reservat per a majors de 70 anys i persones vulnerables. Aquest horari és de 10 a 12 i de 19 a 20 hores. Per això, en aqueixes hores sí que està prohibida la realització d’activitats esportives a l’aire lliure. No obstant això, s’afig un avantatge: ja no hi ha límit d’un quilòmetre per a la pràctica d’esport pel que es pot anar a qualsevol municipi dins de la província.

FINS A AMB QUANTES PERSONES PUC EIXIR A PASSEJAR O QUEDAR?

En la Fase 2 està permès eixir acompanyat de fins a 15 persones. També s’elimina el límit d’un adult cada 3 xiquets. No obstant això, si s’ix amb persones amb les quals no es conviu es recomana guardar la distància de seguretat. Aquest número també es manté per a les reunions d’amics i familiars que poden donar-se en domicilis, locals, espais oberts o segones residències.

PUC ANAR A UN LOCAL EN HORARI RESERVAT A MAJORS DE 70 ANYS?

Sí, es pot acudir tant a bars i/o restaurants com a botigues. L’horari de majors de 70 anys únicament influeix a l’hora de realitzar esport i passejos a l’aire lliure. No obstant això, les botigues tenen obligació de disposar d’un horari preferent per a majors.

EM PUC DESPLAÇAR A LA MEUA SEGONA RESIDÈNCIA?

Igual que en la Fase 1 sí, es pot anar però sempre que estiga en la mateixa província o illa. Per a la mobilitat provincial encara caldrà esperar a la finalització de la desescalada o a una mesura intermèdia que elimine la prohibició. Només hi ha cinc opcions de desplaçament que permeten aquesta mobilitat i que pots consultar ací.

COM S’HA D’ANAR EN EL COTXE?

En el cas de viatjar sol o amb persones en les quals convius no és obligatori l’ús de màscara i poden ocupar-se totes les places del vehicle. Això canvia si algun viatger no conviu amb els altres. En aquest cas s’ha d’anar amb màscara i no poden anar més de dues persones per fila de seients.

QUÈ PUC FER A la PLATJA?

Mentre en la Fase 1 només es podia anar per a pràctica esportiva, en la Fase 2 ja es permet el bany i prendre el sol. Cada ajuntament és el responsable de regular la manera d’accedir, l’aforament, etc. Es recomana consultar les webs i xarxes socials dels organismes locals abans de realitzar el desplaçament. Si resideixes a València pots consultar ací tota la informació.

Si tens més dubtes respecte a la Fase 2 pots continuar llegint tot el que pots fer durant aquesta etapa de la desescalada.