La Comunitat Valenciana preparada para ofrecer a los turistas unas
Travelers coming from Italy arrive at Manises airport with facial masks, in Valencia, eastern Spain, 25 February 2020. Two men who were recently in Milan are under inquiry at Vila-Real's Plana Hospital for a possible coronavirus infection. EFE/ Biel Alino

Serà a partir de l’1 de juliol quan arrencada l’arribada de visitants internacionals a la Comunitat Valenciana. La Generalitat treballa dia a dia en les mesures que garantiran tots aquests viatges que reactivaran el turisme. El president del Consell, Ximo Puig, ha subratllat que la Comunitat ja està preparada per a afrontar la temporada turística i que serà una destinació segura i capaç de competir.

Segons Puig la temporada turística de 2020 “no està perduda”. Ha assegurat que la Comunitat Valenciana compta amb “una planta turística i hotelera extraordinària”. A més, ha declarat que s’ha disposat tot el necessari per a garantir la seguretat sanitària.

Puig ha destacat que la “prudència” amb la qual ha actuat la Comunitat li ha permès comptar amb un “alt nivell” de control de la pandèmia. Per això, ha assenyalat que s’està en condicions d’oferir “vacances segures i dignes”.

Ximo Puig en la seua última visita a l’aeroport d’Alacant.

El cap del Consell ha insistit en la necessitat de comptar amb un espai Schengen sanitari europeu. Assegura que aquest facilitarà el protocol comú respecte als desplaçaments a la UE. Segons Puig, recuperar la “vitalitat dels vols” serà “la millor garantia possible” per a reactivar l’activitat turística.

MOBILITAT ENTRE PROVÍNCIES

Ximo Puig ha recordat que la Generalitat Valenciana ja ha demanat el passe a la Fase 3 a partir del 15 de juny. D’entrar en aquesta etapa, el dilluns ja es permetrà la mobilitat entre les províncies de la Comunitat.

El president ha agregat que el pas següent serà plantejar la mobilitat amb comunitats limítrofes que també estiguen en Fase 3. Això s’aplicarà sempre d’acord amb elles encara que no s’ha fixat encara una data. Aquest segon pas es proposarà “el més ràpidament possible” i “d’acord amb els indicadors” de caràcter sanitari.