La Comunitat se sumisca a la febre del còmic amb ‘Heroes Comic Con Valencia’

Amb el concepte de Comic Con Internacional de fons, València passa a formar part del circuit Heroes, el major circuit europeu d'esdeveniments de cultura pop.

Comic Con

Easyfairs Iberia i Fira València s’unixen per a crear el que serà el primer saló del còmic de València: Heroes Comic Con Valencia que celebrarà la seua primera edició els dies 23, 24 i 25 de febrer de 2018 en el Pavelló 7 de Fira València.

Heroes Comic Con Valencia passa a formar part del circuit Heroes, el major circuit europeu d’esdeveniments de cultura pop, que, en l’actualitat, compta amb 12 salons en 6 països, i amb una comunitat de més de 300.000 afeccionats a la cultura pop a Europa. Esdeveniments tots ells lligats al concepte de Comic Con Internacional, on el còmic conviu amb indústries com el cinema, les sèries de televisió, els videojocs, etc.

El visitant d’HCCV trobarà editorials internacionals i nacionals que mostraran les seues novetats i el seu fons de catàleg, productores i distribuïdores de cinema i de Home Entertainment que promocionaran els seus últims llançaments, companyies de videojocs i de jocs de taula que compartiran les seues últimes novetats, expositors nacionals i internacionals que posaran a l’abast del visitant el marxandatge més original relacionat amb el món del còmic. Sense oblidar la zona de food trucks amb l’últim en gastronomia.

Segons declaracions de Reyes Sáenz de Juano, Directora del Saló: “Heroes Comic Con Valencia naix amb el propòsit de donar visibilitat a un mitjà tan arrelat a la Comunitat Valenciana com és el còmic. I amb aqueixa base del còmic és amb la qual des d’Easyfairs i Fira València portem treballant des de fa mesos per a crear un esdeveniment on l’actualitat del còmic valencià convisca amb personatges universals del novè art, superherois de pel·lícules, vilans dels videojocs… En definitiva, un esdeveniment on tindrà cabuda el còmic, la il·lustració, el cinema, les sèries de televisió, asícomo exposicions, tallers, classes magistrals, cosplay… Heroes Comic Con Valencia serà un esdeveniment d’entreteniment en majúscules per a tots els públics”.

COL·LABORACIÓ INSTITUCIONAL

Juntament amb l’administració local i autonòmica, Heroes Comic Con Valencia naix amb un propòsit: convertir València en la capital del còmic abans, durant i després de la celebració de l’esdeveniment. I en este sentit, Heroes Comic Con Valencia aposta per un esdeveniment de cultura popular, amb marcat caràcter internacional, que no solament es desenvolupe en les instalacionaes de Fira València, si no que trasllade part dels continguts a diferents espais de la ciutat de València.

El divendres 23 de febrer la HCCV acollirà als col·legis de tota la Comunitat Valenciana convidant així als escolars a endinsar-se en el món del còmic des d’un vessant no solament lúdic, sinó també educativa.

La primera edició del saló explicarà, a més, amb la convocatòria dels Premis Heroes Comic Con Valencia, on es premiarà als autors europeus i a les obres més destacades del moment, tant còmics –impresos o digitals– com a il·lustracions.

Bèlgica –bressol dels grans mestres del còmic europeu– serà el país convidat oficial en aquesta primera edició.