Valencia entra en alerta roja por nevadas de riesgo extremo
El paraje de La Fuentecilla, entre Caudete de las Fuentes y Las Casas de Utiel. ❄❄Cara de fríoCara de frío🌨🌨 Fotos: Santi Catalá

La borrasca Filomena continua assotant amb força la Comunitat Valenciana. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta roja per a la jornada d’aquest divendres i ha avançat que continuarà activa durant el dissabte.

Tot l’interior de l’autonomia ha començat el dia sota l’alerta taronja. No obstant això, a les 12.00 hores s’ha intensificat el temporal a l’interior de la província de València obligant a passar a l’alerta roja per “risc extrem“.

Localitats com Requena, Utiel, Ademús, Xàtiva o Ontinyent són alguns dels municipis amb major perill. En ells s’espera una acumulació de neu de 20 centímetres i una cota de neu de 500 a 600 metres.

L’alerta taronja en tot l’interior nord i sud de València estarà actiu des de les 12.00 hores d’aquest divendres fins a les 15.00 hores del dissabte. A partir d’aqueixa hora, l’interior sud de la província abandonarà l’alerta encara que el nord seguirà en ella. No serà fins a les 20.00 hores quan les comarques dels Serrans, El Racó d’Ademús i la Plana d’Utiel deixen d’estar en perill extrem.

No obstant això, en el cas de Castelló la situació es viurà diferent. Igual que el nord d’Alacant, tota la zona de l’interior de Castelló estarà aquest divendres en alerta taronja amb nevades de “risc important”. Allí s’espera una acumulació de 15 centímetres i cotes de neu de 300 a 400 metres. No obstant això, el dissabte s’intensificarà el temporal. A les 24:00 hores s’activarà l’alerta roja per “risc extrem de nevades” i es mantindrà durant tot el dia.

Cara al diumenge, l’única zona que hi haurà amb risc serà l’interior nord de Castelló on l’alerta taronja estarà activa fins a les 05.00 hores.

FENÒMENS COSTANERS I ABUNDANTS PRECIPITACIONS

Al marge de la neu, Filomena també deixarà altres fenòmens atmosfèrics durant les pròximes hores que mantindran en alerta a gran part de la Comunitat Valenciana.

Tota la costa alacantina està avui en alerta groga per fenòmens costaners amb intervals de força 7 de vent i ones de 3 metres d’alt. A més, a partir de les 16.00 hores s’activarà una segona alerta groga en el litoral sud d’Alacant per ratxes de vent de fins a 70 quilòmetres per hora.

Per al dissabte, el temporal marítim s’estendrà a tota la costa de la Comunitat Valenciana. Aquesta entrarà a les 24:00 hores en alerta groga. En el cas de València les ones podrien aconseguir fins als 4 metres d’altura.

A partir de les 12.00 hores, Filomena reduirà la seua intensitat a Alacant que passarà a estar fóra de risc. No obstant això, a Castelló s’esperen pluges de risc amb precipitacions de 20 mm i vents de fins a 70 km/h fins a prop de la mitjanit del dissabte.

El diumenge seguirà l’alerta groga en el litoral valencià i castellonenc. Serà a partir de les 15.00 hores quan es desactivarà aquesta, donant per concloses totes les alarmes de la borrasca Filomena.

TEMPERATURES A la PROVÍNCIA DE VALÈNCIA

  • Divendres: Gandia (7 a 11º); Ontinyent (1 a 5º); Requena (0 a 2º); València (5 a 8º).
  • Dissabte: Gandia (6 a 11º); Ontinyent (1 a 7º); Requena (0 a 4º); València (5 a 9º).
  • Domingo: Gandia (6 a 11º); Ontinyent (2 a 8º); Requena (-3 a 6º); València (5 a 12º).
  • Dilluns: Gandia (5 a 12º); Ontinyent (-1 a 8º); Requena (-6 a 4º); València (3 a 13º).
  • Dimarts: Gandia (3 a 11º); Ontinyent (-3 a 8º); Requena (-9 a 4º); València (1 a 12º).
  • Dimecres: Gandia (3 a 12º); Ontinyent (-3 a 12º); Requena (-5 a 5º); València (2 a 14º)