Así puedes obtener el pasaporte covid para viajar por Europa
El certificado Covid, inminente medida

La Comunitat Valenciana expedirà a partir d’aquest dilluns el certificat COVID Digital de la UE en les seues tres variants. El certificat és una proposta de la Unió Europea per a facilitar la lliure circulació durant la pandèmia.

El passaport és gratuït i pretén funcionar com un “fast track” o circuit ràpid. El seu objectiu és agilitar els tràmits d’entrada i eixida entre els països de la Unió. Per a sol·licitar-ho s’ha de ser ciutadà de la Unió Europea, residir en algun dels seus estats o ser familiar d’una persona que viva en ells.

En viatjar, el titular del Certificat COVID ha de quedar exempt de les restriccions a la lliure circulació. Per això, els Estats membres hauran d’abstenir-se d’imposar restriccions addicionals a persones titulars d’un Certificat COVID. L’excepció és que aquestes restriccions siguen necessàries i proporcionades per a salvaguardar la salut pública. En qualsevol cas, és important que totes les persones se cercioren dels requisits que cada país té per a viatjar.

ELS 3 TIPUS DE PASSAPORTS COVID

 1. Certificat COVID Digital de vacunació. Permet acreditar que la persona ha rebut una o dues dosis d’una de les bovines enfront de la COVID aprovades per la UE. La validesa d’aquest certificat és de 365 dies després de la data de vacunació.
 2. Certificat COVID Digital de recuperació. Acredita de manera digital, en el codi QR que la persona s’ha recuperat de la COVID després d’haver confirmat la seua malaltia mitjançant una prova PCR positiva. Aquest certificat serà vàlid des de la finalització del període d’aïllament (dia 11 de la prova PCR positiva) fins a 180 dies després (6 mesos).
 3. Certificat COVID Digital de proves. Ofereix l’acreditació que la persona disposa d’un resultat negatiu d’una prova diagnòstica de COVID, que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72h. La validesa de la prova d’antigen serà de 48 hores. Per a poder acreditar-se els resultats de les proves d’antígens, no és vàlida qualsevol tipus de prova. Ha d’haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

COM SOL·LICITAR EL PASSAPORT COVID

Els certificats s’emetran de forma gratuïta en versió electrònica o en paper, sota petició del ciutadà amb la seua targeta SIP. Podrà sol·licitar-ho a partir del portal de coronavirus, l’App GVA+ Salut o el portal del pacient.

Una vegada l’usuari entre en la web oficial (punxa ací), haurà d’aportar les seues dades de contacte. Entre ells se sol·licita el SIP, la data de naixement i la data d’emissió de la SIP. Després d’això es rebrà un sms amb un codi de confirmació que caldrà afegir. Amb ell s’obrirà l’opció de sol·licitar qualsevol dels tres certificats. En el cas de ser apte i reunir les condicions ja podrà descarregar el passaport covid.

A més, es contempla la possibilitat d’obtenció de certificat presencial a través de la sol·licitud de cita en les agendes de mostrador del seu centre de salut.

PAÏSOS ON EL PASSAPORT TÉ VALIDESA

Els països ja poden començar a emetre’l i utilitzar-lo i estarà disponible en tots els Estats membres de la UE a partir de l’1 de juliol de 2021.

 1. Alemanya
 2. Àustria
 3. Bèlgica
 4. Bulgària
 5. Xipre
 6. Croàcia
 7. Dinamarca
 8. Eslovàquia
 9. Eslovènia
 10. Espanya
 11. Estònia
 12. Finlàndia
 13. França
 14. Grècia
 15. Hongria
 16. Irlanda
 17. Itàlia
 18. Letònia
 19. Lituània
 20. Luxemburg
 21. Malta
 22. Països Baixos
 23. Polònia
 24. Portugal
 25. República Txeca
 26. Romania
 27. Suècia

Al marge dels 27 països de la UE, també podrà usar-se a Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.