El TSJCV autoriza la ampliación del certificado Covid: fechas clave y sitios donde se pedirá
Un local muestra en su puerta la exigencia de mostrar el pasaporte Covid en Valencia. / JORGE GIL (EUROPA PRESS)

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha donat llum verda a l’ampliació del passaport Covid. D’una banda, el certificat incrementarà el seu temps de vigència més enllà del Nadal. A més, aquest se sol·licitarà en més establiments de l’autonomia.

El TSJCV considera que la sol·licitud del Consell d’ampliar l’ús del passaport és “idònia i necessària” davant la actual situació de la pandèmia. La mesura es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del dijous, per tant entrarà en vigor el divendres coincidint amb la celebració de la Nit de Nadal.

A partir de llavors, el passaport Covid serà un requisit imprescindible per a accedir a espais hostalers i de restauració. A aquests també se sumen els locals d’oci nocturn sense importar ja el seu aforament i és que fins ara només se sol·licitava en aquells amb un espai superior a les 50 persones.

A més de l’hostaleria, hospitals i residències, el certificat també es demanarà en gimnasos, cinemes i circs. De la mateixa manera, a aquests se sumaran totes les seus festeres i instal·lacions esportives on es consumisquen begudes o menjar.

La duració d’aquestes mesures s’estendrà més enllà de les dates nadalenques. De moment, s’ha fixat l’exigència del passaport Covid fins al 31 de gener de 2022. Des del TSJCV assenyalen que és una data “prudent” perquè “més reduïda, probablement era arriscada, tenint en compte l’impacte de les dates nadalenques, amb tot el que porten amb si d’interacció familiar i social”.