bicis
Belatchew-Arkitekter-Stockholm-Bike-Garage-House-Lowres-web

Comprar bicicletes i patinets a preus més econòmics serà possible a partir del dilluns 22 de juny. Així ho marca l’última iniciativa en matèria de transport de la Generalitat Valenciana. Aquesta cerca potenciar l’ús d’aquests vehicles sostenibles durant la nova normalitat de la pandèmia.

En concret són uns descomptes de fins a 250 euros que s’aplicaran per a la compra de bicis, patinets i altres materials relacionats amb aquests transports. Serà aquest dilluns 15 de juny quan es publique l’ordre que regularà el procediment d’adhesió a la iniciativa. A més, aquesta serà la data en la qual els comerços valencians podran adherir-se a la campanya.

Al llarg de la setmana, la Conselleria de Mobilitat anirà publicant en el seu web el llistat de comerços adherits. Les ajudes per part dels clients es podran sol·licitar a partir del dilluns següent (22 de juny).

La nova mesura s’emmarca dins del Pla de Foment d’Ús de la Bicicleta i compta amb una inversió de 500.000 euros. Amb ella se subvencionarà l’adquisició de bicicletes (convencionals i elèctriques), vehicles de mobilitat personal elèctrics (patinets) i kits d’electrificació de bicicletes. La compra només podrà fer-se en establiments i botigues amb seu en la Comunitat que s’adherisquen al pla.

QUINES SÓN LES AJUDES?

Les ajudes previstes canvien segons el vehicle que vaja a comprar-se. Segons la mesura es contemplen els següents imports:

  • Fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques (l’import de les quals no podrà sobrepassar els 1400 euros).
  • Fins a 75 euros per a les no electrificades (el preu màxim de les quals serà de 500 euros).
  • Fins a 75 euros per a patinets elèctrics (el cost dels quals no podrà ser superior a 450 euros).
  • Fins a 200 euros per a la instal·lació de kits d’electrificació (el preu màxim del kit està fixat en 600 euros).
  • Fins a 150 euros per a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil (en aquest cas el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros).

COM SOL·LICITAR EL DESCOMPTE?

Les persones interessades hauran de complir amb el requisit únic de ser residents en la Comunitat Valenciana. Pròximament podran consultar el llistat de comerços adherits a la campanya en una web habilitada per la Conselleria de Mobilitat.

Una vegada seleccionat l’establiment i seleccionat el vehicle de compra, el sol·licitant haurà d’emplenar en el local la documentació necessària. Quan s’aprove la sol·licitud, podrà beneficiar-se de l’ajuda en el moment de la compra. L’import de la subvenció serà descomptat directament del preu de venda.