TRÁFICO | 10 puntos negros de la ciudad de Valencia que debes evitar

Circular per València cada vegada és més difícil. La proliferació dels carrils bici, l’arribada dels patinets i la conversió en zona de vianants d’alguns carrers han canviat la circulació de la ciutat.

La capital del Túria presenta diverses zones conflictives per a circular. Aquests punts negres, també denominats trams d’acumulació d’accidents, són vies que compten amb una major afluència de vehicles i per tant un major nombre de sinistres. En tots els casos coincideixen en dos aspectes comuns: són creus amb una gran intensitat de trànsit i circulen a una velocitat excessiva per a les vies urbanes.

Segons les últimes dades de la Policia LocalValència registra almenys un atropellament diari de gravetat. En el que portem d’any hi ha hagut 269 atropellaments encara que només un d’ells va tenir una víctima mortal. No obstant això, la xifra ha suposat una millora respecte a anys anteriors. En 2021 les vies urbanes van comptabilitzar 368 atropellaments amb 3 víctimes, xifra superada en 2020 amb 5 morts entre els 261 atropellaments registrats i en 2019 quan es van aconseguir 9 defuncions i 454 atropellaments.

Quant a la causa de l’atropellament, els vehicles no són els únics culpables. En molts dels casos els vianants anaven arracades dels telèfons mòbils a l’hora de creuar. A més, ara també entren en joc els patinets. Aquests nous vehicles de mobilitat han acumulat en el que va d’any 364 accidents. De seguir així, 2022 podria tancar amb més de 700 sinistres registrats, quasi un centenar més que en 2021.

10 PUNTS NEGRES DE VALÈNCIA

  1. Encreuament del pont de la Trinitat amb el carrer Pintor López.
  2. Zona Blanquerías, a l’altura de les Torres de Serranos.
  3. Carrer Colón amb carrer Xàtiva, al costat de la plaça de Bous.
  4. Avinguda Primacial Reig amb l’encreuament del carrer Molinell, al costat del Club de Tennis de València.
  5. Plaza Zaragoza, direcció a l’avinguda del Port.
  6. Avinguda Corts Valencianes amb el carrer Miguel Ángel Blanco (rotonda del Palau de Congressos).
  7. Avinguda Tres Cruces amb carrer Campos Crespo.
  8. Avinguda Pius XII amb l’avinguda Campanar, enfront de Nuevo Centro.
  9. Rotonda de la Ronda Nord, entre l’avinguda Germans Machado i el camí de Farinós.
  10. Encreuament del carrer Illes Canàries amb Eduardo Boscá.