Comienzan las obras para instalar un nuevo carril bici en Valencia
Varios

Aquesta setmana han començat els treballs d’execució del nou carril bici de l’avinguda Institut Obrer. El Ajuntament de València ha comunicat que es tracta d’un carril nascut en els pressupostos participatius DecidimVLC 2017. Aquest connectarà l’avinguda Amado Granell Mesado fins al passeig de l’Albereda passant pel pont de Montolivete.

La actuació ocupa un tram de vorera i del carril exterior de la rotonda de l’avinguda Amado Granell Mesado. També un tram de vorera i del carril dret de l’avinguda Institut Obrer de València sentit pont de Montolivete, a l’altura d’aquesta mateixa rotonda.

Les obres del carril bici tenen una previsió de dos mesos de duració. No obstant això, des del consistori asseguren que no preveuen afeccions rellevants en el trànsit. L’avinguda Institut Obrer consta actualment de tres carrils de circulació per sentit. No obstant això, aquests es reduiran a dos en sentit Albereda quan finalitzen els treballs municipals.

Recorregut que es podrà realitzar a València amb el nou carril bici de l’avinguda Institut Obrer. Imatge: Google Maps.

UN PROJECTE DE 120.000 EUROS

Aquest carril bici bidireccional, segregat per calçada, de 2,50 metres d’ample i 1.100 metres de longitud, va ser adjudicat per 99.712 euros més IVA —és a dir, un total de 120.651,52 euros— a l’empresa Pavasal Empresa Constructora S.A..

Al projecte també li l’ha concedida una subvenció de 53.473,50 euros per l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), amb el suport financer de la Unió Europea a través dels fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).