colegio
Colegio Público San Juan de Ribera en la entrada de la calle Cirilo Amorós.

La comunitat educativa del col·legi públic San Juan de Ribera eixirà a protestar contra el canvi de sentit del carrer Cirilo Amorós, via en la que se situa este centre públic valencià, per considerar perillosa la mesura aprovada pel regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

Així ho ha fet públic l’AMPA del col·legi a través d’un comunicat en el qual denuncien “la situació d’inseguretat viària existent en l’accés a l’escola” i sol·liciten al consistori l’aprovació de “actuacions dirigides a garantir un entorn escolar segur per als seus més de 200 alumnes i alumnes de 3 a 12 anys”.

Tal com s’explica en dita comunicada, “la Regidoria de Mobilitat Sostenible i Espai Públic preveu en pocs dies realitzar el canvi del sentit de circulació del tram de Cirilo Amorós comprès entre els carrers Félix Pizcueta i Ruzafa. La imminent reordenació del carrer preveu la col·locació de noves zones de càrrega i descàrrega i aparcaments per a motos enfront del Col·legi Públic San Juan de Ribera”. En ell també s’afig que “les actuacions no contemplen l’ampliació de l’espai per als vianants ni millores encaminades a augmentar la seguretat dels més de 200 escolars”.

Entrada del Col·legi Públic San Juan de Ribera.

Segons denuncien des del centre, “una visita a l’entrada del col·legi a les 9 del matí és suficient per a comprovar que la dimensió de la vorera és insuficient per a la quantitat de persones que s’acumulen –principalment- tots els matins, desbordant sobre la calçada i la boca d’entrada de l’aparcament públic confrontant. Les situacions de perill comprometen la seguretat tant de xicotets i acompanyants, com de les persones que caminen per este tram de carrer i es veuen obligades a canviar el seu itinerari o baixar a la calçada en trobar-se amb les voreres saturades”.

A més, asseguren que “la falta d’espai es veu agreujada diàriament per les desenes de motos que aparquen impunement en les voreres, les terrasses i les operacions de càrrega i descàrrega que es realitzen en l’espai per als vianants”.

Davant esta situació, la comunitat educativa del CEIP San Juan de Ribera està disposada a consensuar amb els agents implicats solucions que satisfacen a totes les parts. De no tenir-se en compte les seues reivindicacions, es planteja promoure protestes per a mostrar el seu desacord amb les actuacions previstes.

Valencia luce una nueva escultura junto al Puente de Monteolivete

Desconvocan los paros del Metro de las próximas semanas