El programa ‘Vive las Fiesas’ ha viatjat aquesta setmana a la comarca de l’Horta Nord, a Burjassot, per a parlar amb el Clavari Major de Sant Roc 2018, Eros Quesada, que va estar en el plató de 7 Televalencia amb José González.

Comença un nou any per a la Clavaria més important del municipi, i una agenda repleta d’actes que, en molts casos, marca l’agenda cultural de Burjassot. A més, una associació festera que ha recobrat la seua essència: la joventut. I és que, tal com va explicar el mateix Eros Quesada, la tradició marca que eren els joves els encarregats de portar les regnes de les Festes de Sant Roc com a clavaris, però en els últims anys, i mancant joves, s’encarregaven els majors. Ara, Sant Roc rejoveneix i tornen a ‘prendre el comandament’. Encara que el Clavari Major ho té clar: la joventut “aporta noves idees però el tradicional sempre està ací i ens van a ajudar”.

L’entrevistat també va destacar la importància de les Festes de Sant Roc, la participació dels veïns i el fet que cada any vaja a més.

Un any de treball i il·lusió

Per davant, els queda, als 32 integrants d’aquesta Clavaria, molt treball, molta il·lusió… De fet, ja han començat ‘el seu regnat’ amb alguns actes de rellevància. Precisament, el Centre Cultural Tívolí va obrir les seues portes a ‘El Amor Brujo’, de Manuel de Falla, en la seua versió original de 1915. Una posada en escena que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot i l’Agrupació Musical Les Sitges, i va ser presentada per l’Orquestra Simfònica Scordae sota la batuta del propi Eros Quesada.