La Ciudad de las Artes anuncia su apertura para la vacunación masiva
15/04/2021 La Ciudad de las Artes y las Ciencias es uno de los cuatro 'vacunódromos' habilitados en la Comunitat ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA SALUD GVA

El dilluns 19 d’abril la Comunitat Valenciana arranca la campanya de vacunació massiva en quatre grans centres habilitats per a això. A València destaca el cas de la Ciutat de les Arts i les Ciències i és que aquest serà un dels grans vacunódromos de l’autonomia.

Tal com ha avançat Europa Press, el dispositiu dissenyat per Sanitat permet inocular a 4.000 persones cada hora amb prop de mil professionals. Així, la Generalitat Valenciana administrarà 500.000 dosi de la vacuna contra la Covid cada setmana.

De moment seran 70 punts de vacunació enfront dels 161 previstos. Entre aquests llocs, destaquen quatre grans centres: Ciutat de les Arts i les Ciències, Ciutat de la Llum d’Alacant, Institució Firal Alacantina i l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. A més, se sumen altres 18 espais que ja estan utilitzant per a immunitzar a les persones de 60 a 69 anys.

També s’han habilitat 48 centres d’Atenció Primària que engloben a diferents municipis per zones. L’objectiu és acostar el procés a la població i que es comptara amb els seus propis sanitaris.

Segons el president del Consell, Ximo Puig, la Comunitat està preparada per a la vacunació massiva però necessiten subministraments de vacunes suficients. “Readaptarem el conjunt d’equipaments que s’havien plantejat a la realitat dels subministraments previstos i, sobre la base d’això, s’obriran aquests centres”.

Des de Sanitat recorden que caldrà assistir a l’hora indicada per a facilitar el procés. No obstant això, ja s’ha avançat que en cas de no assistir s’oferirà una segona oportunitat.

Altres punts de vacunació en la Comunitat Valencina

A part dels 4 grans centres que s’habilitaran per a la vacunació, l’àrea de Salut de Gandia prepara 7 punts. Destaca el Museu Faller de la localitat o el centre social del Grau. Encara han de triar quals éssers els locals que es facilitaran en diferents punts de la Safor.

Quant al departament de Xátiva-Ontinyent, han facilitat deu centres a Xàtiva, Ontinyent; Canals; Moixent; l’Olleria; Benigànim; Albaida; Xella; Castelló i La Pobla Llarga. En Xátiva es va posar en funcionament el pavelló municipal. Mentre que a la Marina Alta solament està aprovat l’edifici de Llunàtics a Dénia.

No obstant això, hi ha veïns que s’han queixat. Trobem el cas de Catarroja, Albal i Massanassa. Els residents d’aquests municipis, no estan d’acord amb els seus desplaçaments a Torrent sense transport públic directe.