Tarjeta de vacunación contra el coronavirus. / Francisco Estellés (Twitter)

Frenar el avanç de la cinquena ona és l’objectiu que s’ha marcat el Consell davant el tret del coronavirus. La Comunitat Valenciana està en alerta i és que cada dia són més els contagis notificats, la majoria entre joves no immunitzats. Per això, ara Sanitat ha avançat la vacunació dels menors de 30 anys.

La vacuna contra el coronavirus està sent l’eina més eficaç per a erradicar la pandèmia. Des de Sanitat han optat per accelerar el procés i arribar prompte a tots els grups d’edat. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut el responsable d’anunciar l’avanç de la immunització entre els joves.

Avançarem en una setmana la immunització de les persones entre 20 i 29 anys. Arrancarà en la primera setmana d’agost”, ha apuntat Puig durant la sessió de control en Les Corts.

D’aquesta manera, l’inici de la campanya de vacunació entre els joves passarà del dilluns 9 d’agost al dilluns dia 2. A partir de llavors, s’immunitzarà als 515.126 valencians amb edats compreses entre els 20 i 29 anys.

PLA DE REFORÇ CONTRA LA CINQUENA ONA

“Gràcies a la prioritat que fixem per a vacunar per franges de risc, de major a menor edat, hui no tenim a cap major de 75 anys en UCI, que són els que major taxa de mortalitat tenen”, ha explicat el líder del Consell. “Per això, demane als joves, que tant s’han sacrificat per a protegir als seus familiars, que no baixen la guàrdia”.

Puig ha demanat “un esforç final pel bé de tots” i ha recordat que “el virus segueix ací fóra”. Per això ha assenyalat que continuaran intensificant el procés de vacunació. A més, ha anunciat que s’enfortirà el sistema sanitari adaptant-se a l’evolució de la pandèmia.

Contractarem a 450 rastrejadors per a reforçar el seguiment dels casos i alleujar la càrrega de treball dels equips d’atenció primària. Al costat d’aquests, incorporarem a 50 rastrejadors de l’Exèrcit. A més, es fixaran dispositius centralitzats de testatge per a descongestionar els centres de salut”, ha avançat.

A aquests recursos s’afegiran 7.300 nous contractes del Pla de Vacances i de reforç d’estiu. D’aquests, prop de 2.000 es destinaran als centres d’atenció primària. També s’han renovat 6.053 contractes Covid i tot el personal d’infermeria amb 900 professionals.

AIXÍ AVANÇA LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ

En paraules del president, actualment el 61,6% de valencians a vacunar té ja almenys una dosi. Això es tradueix en què quasi 2,8 milions de persones estan mitjà immunitzades. A més, quasi un de cada dos valencians té ja la pauta completa.

Aquesta setmana tindran almenys la primera dosi totes les persones de 40-49 anys, la franja d’edat més nombrosa. També entre aquesta setmana i la que ve, s’administraran les 210.000 dosis d’AstraZeneca pendents per a les persones entre 60 i 65 anys. I respecte a els valencians de 30-39 anys, hauran rebut almenys una dosi a la fi de juliol.