Sanitat prevé adelantar la vacunación de los treintañeros con nuevo récord de dosis
Profesionales sanitarios de la Comunitat Valenciana en los centros de vacunación.

La Conselleria de Sanitat té previst administrar aquesta setmana 295.298 dosi de la vacuna contra la COVID-19. Quatre de cada 10 dosi aniran destinades a persones de 39-30 anys.

“L’estratègia de vacunació ha prioritzat fins ara a les persones de més edat perquè tenen més risc d’hospitalització i d’ingressar en l’UCI, però ningú és immune, i els contagis entre les persones joves estan augmentant. La incidència en la joventut és molt superior a la mitjana de la població general i, encara que els joves solen passar la malaltia amb símptomes menys greus, anirem estenent la vacunació cap a les persones més joves”, ha declarat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

“Encara ens queda molt per saber d’aquest virus que és capaç de no causar símptomes en els qui el pateixen, però sí seqüeles de llarga duració. Les persones joves han mostrat una gran solidaritat i responsabilitat protegint als seus avis i pares. Ara han de mirar també per ells i continuar amb el compromís que han demostrat en tots aquests mesos de pandèmia”.

NOVETATS DE SANITAT I VACUNACIÓ PER GRUP D’EDAT

En línia amb aquest objectiu, aquesta setmana està previst inocular 174.193 dosi de la vacuna de Pfizer. La major part anirà a persones de 39-30 anys, tant per a primeres com per a segones dosis. La resta s’utilitzarà per a segones dosis i noves incorporacions. En aquest aspecte, Sanitat es refereix a persones que no van poder ser vacunades abans perquè, per exemple, tenien activa una infecció per coronavirus o pacients amb condicions de salut de molt alt risc.

De Moderna està previst administrar 49.516 dosi. El gruix de vacunes anirà destinat a primeres dosis de persones de 39-30 anys. També s’han reservat vacunes perquè les empreses privades vacunen a les seues plantilles. D’altra banda, Janssen s’administrarà per a la recaptación de persones que no van rebre la seua vacuna per qualsevol motiu.

Finalment, AstraZeneca s’utilitzarà per a completar la pauta de persones majors de 60 anys ja inoculades amb aquesta vacuna. En total, seran 70.264 dosi. A més, s’ha previst una partida per a completar la vacunació de menors de 60 anys que van rebre una primera dosi d’AstraZeneca.