cine libre

La Diputació de Castelló ha volgut aprofitar les jornades estivals per a oferir als seus veïns unes nits d’estiu a l’aire lliure en algunes localitats de la província. Tant és així que El Cicle de Cinema d’Estiu i Animació Musical il·luminarà fins a finals de setembre les nits de 53 localitats castellonenques de menys de 275 habitants per a “enriquir la seua oferta cultural”.

El diputat de cultura, Vicent Sales ha comentat que aquesta iniciativa permet que el món rural castellonenc tinga en la gran pantalla un atractiu cultural perquè els castellonencs, sense importar on resideixen, i així disposar de les mateixes oportunitats. Així doncs el pressupost amb el qual s’ha explicat per a aquest projecte és de 24.000 euros.

Des del 15 de juliol i fins al 30 de setembre, es podrà formar part de les 53 activitats sota aquest cicle cultural que es preveu reunisca a 10.000 assistents al voltant de la gran pantalla.

“La cultura és un excel·lent dinamitzador del territori i gràcies a aquest tipus d’iniciatives emmarcades sota el paraigua de la campanya ‘Repoblem’ aconseguim que els nostres municipis més xicotets oferisquen als seus veïns un argument més per a no haver d’abandonar les seues cases”, han indicat des del Govern provincial.

El cicle de cinema d’estiu ha passat per localitats xicotetes com Alcudia de Veo, Fanzara, Portell de Morella, Teresa, Ayódar, Vallibona, Olocau del Rei, Argeleta, Benafer, Benafigos, Vilamalur, la Todolella, Serratella o Fuente la Reina, entre unes altres.